Het bedrijf heeft behoefte aan expansie en heeft in Weesp gezocht waar het verder zou kunnen groeien, maar daar zijn volgens directeur Ronald Menting geen mogelijkheden voor. Dus verhuist het bedrijf over twee jaar van Weesp naar Zeewolde, want daar liggen de vierkante meters wel voor het oprapen. 

Bij het bedrijf werken momenteel 28 mensen.

Hofleverancier

Daarmee verliest Weesp een wereldspeler op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van kwalitatief hoogwaardige bakkerij-ingrediënten. Bovendien een bedrijf dat sinds 2005 officieel het predicaat 'Hofleverancier' mag voeren. De klanten zijn zowel de industriële als de ambachtelijke bakkers.

Al langer woekeren

Wij zouden op de huidige plek nog één keer kunnen uitbreiden, maar daarna houdt het op

Bakels begon in Amsterdam, maar is al ruim 50 jaar in Weesp gevestigd. Het is de oudste van de in totaal 40 Bakels-vestigingen die er inmiddels over de hele wereld zijn, vandaar Bakels 'Senior'.

Aan de Hogeweijselaan is het voor Bakels al langer woekeren met de ruimte. Logistiek en warehousing werden al eens ondergebracht in Almere. Rond het pand is nog ruimte om uit te breiden, maar voor de directie biedt dat nu geen perspectief meer. "Wij zouden op de huidige plek nog één keer kunnen uitbreiden, maar daarna houdt het op. Vervolgens hebben wij binnen Weesp gekeken voor een nieuwe locatie, maar die is er niet. Daarom zijn we verder gaan kijken en zijn we uitgekomen in Zeewolde", verklaart Menting.

Winkels?

Het bedrijfspand is inmiddels verkocht aan ondernemer Theo van Kan. Hij heeft al zo zijn ideeën met de locatie: iets met winkels.

Of dat allemaal kan en mag volgens het bestemmingsplan en de provinciale regels voor detailhandel op een bedrijventerrein moet nog blijken. Er gelden immers beperkingen, ingevoerd om winkelstraten in binnensteden te beschermen. De vestiging van een Action aan dezelfde Hogeweijselaan liep daarop stuk.

Predicaat Hofleverancier
Hofleveranciers in Weesp zijn zeldzaam. Naast Bakels mag ook Ad. A Klein dit predicaat voeren. Het wordt door de koning toegekend aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast minstens 100 jaar bestaan. Dat gebeurt niet zomaar: de bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn, evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

Predicaat Koninklijk
Voor grote bedrijven is er het predicaat Koninklijk. Sinds 2012 mag Moorman Karton dat voeren, als eerste en vooralsnog enige bedrijf in Weesp. Je bent Koninklijk als je zeer belangrijk bent in je vakgebied, minstens 100 jaar bestaat, minstens 100 werknemers in dienst hebt, een goede financiële reputatie geniet en je je als Nederlands bedrijf manifesteert.