Het kookteam van Puur Smaeck keerde vorige week uit Maastricht terug met zilver, gewonnen in de kookwedstrijd tijdens de vakbeurs Folie Culinaire in MECC.

Beste voorgerecht

In de finale van deze door Centraal Beheer uitgeschreven wedstrijd kregen de vier overgebleven biologische restaurants een 'black box' voorgeschoteld. Van deze producten moesten zij een voor- en een hoofdgerecht maken. Puur Smaeck had volgens de jury het beste voorgerecht; overall eindigden de Hilversummers als tweede.

Het hele verhaal

Al jaren werkt Puur Smaeck enkel en alleen met biologische producten. Eigenaar Kees Verhoeff schat in dat dit al zo'n jaar of vier het geval is. Wat hem betreft gaat het om het hele verhaal dat bij een biologische keuken komt kijken. Eerlijke, gezonde en natuurlijke producten, veelal uit de regio, schotelt het restaurant hun klanten voor.

We willen graag innovatief zijn en mooie dingen maken

Groenten komen uit de moestuin van Jagtlust in 's-Graveland. Een samenwerking met de biologische slager aan de Bussumerstraat zit eraan te komen. "We staan er inmiddels om bekend", aldus de eigenaar. "We willen graag innovatief zijn en mooie dingen maken."

Net op tijd

Toen Verhoeff benaderd werd door Centraal Beheer Achmea, die deze wedstrijd heeft uitgeschreven, dacht hij eerst dat het om een verkooppraatje ging. Toch besloot hij op het allerlaatste moment mee te doen. "Het was letterlijk vijf voor twaalf toen ik op 31 augustus de mail verstuurde. De inzending moest voor 1 september binnen zijn", zegt de ondernemer.

Trots

Veel aandacht gaat bij Puur Smaeck uit naar de mensen met een verstandelijke beperking die er overdag werken. Door die aandacht voor de medewerkers van de dagbesteding sneeuwt de kwaliteit van de koks weleens onder.  Eigenaar Kees Verhoeff is trots op deze prestatie. "De waardering van mensen van buitenaf is mooi. Nu merk je dat we opvallen door onze unieke producten. Dat is supergaaf. Door deze wedstrijd gaan we het hier iets anders doen. We gaan een andere kaart maken", zegt hij enthousiast.