We beginnen in Hilversum, daar kun je de komende dagen de Top 2000 'zien, beleven en horen' tijdens Live2000 in het centrum. In Weesp kun je genieten van theatervoorstellingen en films of kunst kijken. Of juist naar buiten, de natuur in en vetbollen maken voor de vogels in je eigen tuin.

Live2000

HILVERSUM Het instituut voor Beeld en Geluid is het hart van de Top 2000. Maar ook in het centrum van Hilversum zijn van donderdag 27 tot en met maandag 31 december allerlei activiteiten die in het teken staan van deze lijst: 'Live2000'. Op het Marktplein staat de Live2000-muziektent waar concerten en meet-and-greets plaatsvinden en menig popquiz gehouden wordt. Podium de Vorstin heeft een zogeheten Live2000-muziekprogramma opgesteld. Filmtheater Hilversum vertoont bijzondere films en documentaires over muzikanten. Kinderen kunnen zich vermaken met workshops van muziekschool Globe in de Live2000-muziektent of kijken naar kinderfilms op diverse locaties. In het Hilvertshof kunnen de bezoekers alle dagen genieten van singer-songwriters en in verschillende restaurants zijn er menu's voor 2000 cent.

Voor het volledige programma en deelnemende locaties kijk op www.hilversumlive2000.nl.

Theater en film


De film 'Rafael', 3 januari in de City of Wesopa.

WEESP Voor de jeugd zijn er in de kerstvakantie allerlei voorstellingen in de City of Wesopa. Zondag 30 december staat voor de kleintjes om 13.00 uur de film 'De Fabeltjeskrant en de grote Dierenbos-Spelen' op het programma. Voor de wat oudere kinderen vanaf 9 jaar én volwassenen begint om 15.00 uur de film 'Fantastic Beasts: The crimes of Grindelwald'. Woensdag 2 januari is het theater open voor de allerkleinsten vanaf 2 jaar. Theaterstraat speelt dan 'Pim Pam Paars', een woordeloze voorstelling geïnsprireerd door het televisieprogramma 'Tik Tak' en de abstracte schilderijen van kunstenaar Wassily Kandinsky. Een komische, muzikale performance waarbij het publiek zich in een levend schilderij waant, vol bonte kleuren en dansende vormen. Aanvang 10.30 uur entree € 8,-.

Donderdagavond 3 januari draait in de City of Wesopa de film 'Rafael'. Wanneer Nazir aan het begin van de Arabische Lente geen visum krijgt om in Nederland bij de geboorte van zijn zoon te kunnen zijn, besluit hij evengoed illegaal de oversteek naar Europa te maken. Tijdens deze helse reis krijgt hij alleen hulp van zijn hoogzwangere, Nederlandse vrouw Kimmy. Nizar komt terecht in Lampedusa. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,50.

Open huis in Van Houtenkerk


WEESP Bezoek het monumentale 'Chocoladekerkje' zondag 30 december tussen 12.00 en 16.00 uur. De vrijwilligers vertellen graag meer over de historie en architectuur. Entree gratis.

Exposities

WEESP  Het is al een jarenlange traditie in Atelier de Ontdekking in Weesp: cursisten presenteren hun werk van het afgelopen jaar. Er is veel te zien in heel diverse teken- en schildertechnieken. Alle cursisten mogen werk aanleveren dat ze willen exposeren en die eigen keuze levert een mooi totaalbeeld op van wat er zoal gebeurt in het atelier aan de Achtergracht 105. Tekeningen, schilderijen, monoprints en werk in gemengde technieken wordt ten toon gesteld. Zaterdag 29 en zondag 30 december, 11.00-17.00 uur. Entree gratis.

Tot medio februari zijn in Bibliotheek Weesp schilderijen van Hennie Droog te zien. Na jaren schilderen op porselein is Hennie in 2014 overgestapt naar schilderen met acrylverf, voornamelijk op doek.  Zelfgemaakte foto's zijn een bron van inspiratie voor haar werk. Bloemen en natuur zijn haar favoriete onderwerpen. 

Het bos in

's GRAVELAND Lekker een stuk lopen in het bos van Natuurmonumenten. Dat kun je combineren met de 'vette-vogel-activiteiten' in het Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek en de lekkerste vogelsnacks maken. Knutsel mee en neem je zelfgemaakte vogelsnacks mee naar huis. Meld je vooraf aan via www.natuurmonumenten.nl

Springkussenfestival


DRIEMOND Speeltuinvereniging Disneyland houdt donderdag 3 januari een springkussenfestival in de MatchZo. De sporthal staat vanaf 11.00 uur vol luchtkussens en hindernisbanen voor kinderen van alle leeftijden. Entree: € 4,50. Kinderen tot 2 jaar en begeleiders mogen gratis naar binnen. Adres: Stammerlandweg 10. Ruime (gratis) parkeerplaats voor de deur.