Het is altijd een wonderlijke combinatie geweest. Wijnondernemer Hans van den Doel die al vele jaren de meest voortreffelijke wijnen verkoopt vanuit een afgetakelde winkelruimte aan de Nieuwstraat. We hebben wel eens een vraag gesteld over een likje verf, maar huurder Van den Doel wees dan naar pandeigenaar Robert van Munster, die dan weer uitlegde dat het allemaal tijdelijk was. 

"Iedereen heeft er een mening over, maar feit is dat wij er wel succesvol zijn geworden", zei Van den Doel toen ik hem twee weken geleden opbelde.

Eerst even terug naar 16 januari. Van den Doel maakte op zijn website bekend dat hij met zijn winkel gaat verhuizen naar een bedrijfsloft aan de Venserweg in Diemen. Het begint het bericht met: "Wij hebben lang nagedacht om een andere winkel te openen in Weesp, maar er is geen bodem en geen goed pand beschikbaar om in Weesp een financieel gezonde winkel te exploiteren. Maar wie weet in de toekomst."

Die toekomst diende zich al heel snel aan. Twee weken later meldde de wijnondernemer enthousiast dat hij toch in Weesp blijft. Vandaar het belletje naar Van den Doel. Hij is niet onze grootste fan, maar hij staat mij vriendelijk te woord.

Wat is er gebeurd?
"Het winkelpand aan de Nieuwstraat gaat worden opgeknapt en daarom moet ik eruit. Ik ben de afgelopen zes maanden bezig geweest om een ander geschikt en betaalbaar pand te vinden in Weesp. De voormalige winkel van chocolatier Boom aan de Slijkstraat was bijna rond, ik heb ook nog gekeken naar de voormalige Dobey aan de Herengracht. Het is allemaal op niks uitgelopen."

Vandaar Diemen?
"Daar maken ze echt iets moois, ik zag het helemaal zitten. Toen bleek dat de oplevering werd uitgesteld. Ik kan hier maar tot 4 maart blijven, dus dan zou ik te lang zonder winkelruimte zitten. Inmiddels heb ik toch iets in Weesp gevonden. Je kunt misschien wel raden waar. Bel me volgende week maar terug."

Biologische supermarkt

Dat raden was niet moeilijk. Rond die dag was bekend geworden dat de biologische supermarkt Moen aan de Nieuwstad ging sluiten. En inderdaad: een week later meldt Van den Doel dat hij zijn Wijnoutlet daar gaat vestigen. De eigenaresse van het winkelpand bevestigt het.

En aangezien ikzelf over uitstraling ben begonnen: dit is wel even andere koek. 

Gefeliciteerd.
"Dank je wel. Het is ontzettend druk ineens, we moeten van alles regelen. We gaan het wijnassortiment uitbreiden, maar in de winkel ook nieuwe dingen toevoegen. Zie het maar als shop-in-the-shop. 'Diepgevroren vleeswaren, die zijn juist vers'We gaan iets doen met Norcia-ham, hoge kwaliteit keukenmessen, van alles. Er komt een afdeling met geportioneerde diepgevroren vleeswaren. Dan denk je misschien: bevroren, is dat wel vers? Maar het is juist veel verser dan wanneer het in een vitrine ligt. Ik ben met veel meer dingen bezig, maar dat is nog niet rond. Kijk anders even op de website, daar zet ik het allemaal op."

Een uurtje na dit belletje verschijnt al het volgende bericht. De opening van de winkel aan de Nieuwstad gebeurt op zaterdag 9 maart en zal gedaan worden door Roland Koopman, presentator van RTL-Z. 


De nieuwe plek voor de Wijnoutlet