Nog even terug naar die mooie woensdagmiddag 24 juli. Een week nadat ze officieel 100 jaar was geworden, vierde Hosang dit met haar familie en vrienden bij golfclub 't Jagerspaadje. Daar is ze al jarenlang een vertrouwd gezicht. Alleen bij slecht of erg koud weer krijgt ze het advies een weekje over te slaan.

Baan 13

Het bericht op de voorpagina met de sportieve foto die die dag gemaakt werd leidde tot tal van interviewverzoeken van andere media.

Als de 100-jarige het beter doet dan de prof, krijgt ze een reis cadeau

Onder andere SBS6 interviewde haar twee uur lang voor een programma over 100-jarigen. Dat programma moet nog worden uitgezonden, vertelt zij. En donderdag staat zij dus op de golfbaan van 'The International'. De organisatie van de KLM Open - dit jaar is ook nog eens de honderdste editie - benaderde haar. Hosang mag het op baan 13 opnemen tegen een professionele deelnemer van dat toernooi. Als zij het beter doet dan haar tegenstander krijgt zij een reis cadeau naar een door haarzelf uit te kiezen bestemming in Europa.

Hartstikke druk

Hosang vindt het allemaal prachtig en ook spannend, maar geeft wel aan dat het hierna genoeg is. Ze is bovendien nog hartstikke druk met tal van andere zaken. Dat wordt duidelijk wanneer het een hele klus is om haar telefonisch te bereiken. Dinsdagmorgen neemt ze zelf maar even contact op met de verslaggever van de Gooi en Eembode, want straks moet ze alweer naar gymles. Verder staat ze nu weer - nadat ze enige tijd een blessure had - iedere week op de golfbaan en speelde zij afgelopen week nog vijftien holes.

110

"Je moet gewoon in beweging blijven", verklaart de Hilversumse, inmiddels veertien achterkleinkinderen rijk, haar fitheid. "Drie kwart van de oudere mensen is te dik. Daar word je stijf van. Maar ik ga gewoon door. Mijn arts zegt altijd tegen mij: 'Jij wordt 110'."