Dat hij nu een ticket heeft, is voor Dani een droom die uitkomt. "Sinds ik begon met Rotax-wedstrijden heb ik altijd naar het WK gewild. Omdat het vorig jaar net niet lukte, was het dit jaar mijn grote doel. Dat het nu is gelukt, voelt heel goed. Iedere Rotax-rijder droomt ervan."

Goed presteren

"Ik was natuurlijk heel erg blij", blikt Dani terug op de laatste wedstrijd. "Ik wist van tevoren dat ik een grote kans maakte. Daarom had ik er extra veel zin om in Eindhoven te gaan rijden. Ik was wel een beetje zenuwachtig dat ik zou uitvallen of materiaalpech zou krijgen, want dat was de enige manier waarop het nog mis kon gaan. Verder hoefde ik alleen maar de twee races uit te rijden. Maar er staat sowieso druk op een wedstrijd. Je wilt voor jezelf en het team goed presteren."

Supervet

De blik is nu gericht op de strijd om de wereldtitel. Makkelijk gaat het uiteraard niet worden, het is tenslotte een WK. Maar liefst 360 rijders uit ruim vijftig landen doen mee aan het topevenement op het circuit van Sarno in Zuid-Italië.

De Junior-klasse is op het WK bovendien één van de sterkst bezette klassen met heel veel deelnemers. Toch kent Dani er een flink aantal van, verwacht het talent van topteam JJ Racing. "Er doen heel veel bekenden van het EK en het Belgisch kampioenschap mee. Maar ik zie het daar wel." Dat hij in Italië onderdeel is van Team Nederland vervult hem met trots. "Supervet om Nederland te mogen vertegenwoordigen. Je wilt ook goed presteren voor je land."

Baan verkennen

Dani kent de baan in Sarno, aan de voet van de vulkaan Vesuvius, nog niet. Maar hij zal zich zo goed mogelijk voorbereiden. "Ik heb al veel filmpjes van de baan bekeken. Ook heb ik live wedstrijden gevolgd in Sarno. Ik kijk dan via mijn laptop mee. En ik heb meerdere finales van de Grand Finals op dvd. Ik ga zeker nog meer filmpjes van de baan bekijken." Bovendien gaat hij er met zijn familie op tijd heen om daar zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen. "Ik ga de baan natuurlijk verkennen daar. Hij heeft veel tactische en technische bochten. Ik kijk er heel erg naar uit."

Niet zomaar een wedstrijd

Over zijn mogelijkheden in Italië weet hij alvast één ding zeker: "Het zullen moeilijke races worden. Het WK is natuurlijk niet zomaar iets. De beste rijders van elk land gaan ernaartoe. Ik denk dat het één van de zwaarste wedstrijden gaat worden die ik ooit heb gereden. De International Trophy in Le Mans was mijn zwaarste race tot dusver." Daar stond dit jaar ook de wereldtop aan de start.

Als Dani's resultaten enige indicatie geven voor zijn mogelijkheden in Sarno, ziet het er goed uit voor hem. Van de honderdacht deelnemers in de Junioren-klasse eindigde hij er razendknap als vierde. "In de finale reed ik van vijftien naar vier. Dat was mooi. Alleen jammer natuurlijk dat ik net niet het podium haalde."