Perfect Hair & Make-up van kapper en visagist Wouter van Maarseveen was dinsdag voor het eerst open op nummer 27, het pand waarin de Wereldwinkel voorheen zat. Terwijl de eerste klant al in de stoel zat voor een knipbeurt bij collega Lonneke, legde hij nog de laatste hand aan de inrichting van de zaak. Het verhuizen kostte iets meer tijd dan verwacht.

Niet zo gek, want de nieuwe kapperszaak is twee keer zo groot als de 'oude' winkel aan de overkant. Nou ja, oud. Pas drieënhalf jaar geleden opende Wouter zijn zaak op nummer 60. Al heel snel liep de agenda vol en de laatste tijd moesten klanten zelfs een tijdje wachten voor zij weer een afspraak konden maken voor een knipbeurt. En Wouter houdt er niet van om de hele dag nee te moeten verkopen. 

De kapper

Hij runde tot voor kort in zijn eentje de kapsalon, vijf dagen per week open. De avonden en het weekend zijn voor het televisiewerk dat hij ook blijft doen. Zo zat er voor hem zelf geen ruimte om nog meer mensen te helpen. Hoog tijd dus om uit te breiden, nieuwe collega Lonneke is al aan de slag gegaan. Niet dat zij voor hem zelf een onbekende is. "Ik ken haar al heel lang van wedstrijden waar wij allebei aan meededen. Toen waren we concurrenten, nu collega's. Ik ben heel blij dat zij nu hier is komen werken, ik weet wat ik aan haar heb immers."

Perfect Hair & Make-Up ging van nummer 60 naar nummer 27

Het betekende ook dat Wouter dringend meer ruimte nodig had en die kwam beschikbaar toen de Wereldwinkel aan de overkant de deuren sloot. De pui is helemaal veranderd, wat nog eens 20 vierkante winkelmeters extra opleverde en de zaak telt nu vijf stoelen. "Het concept blijft hetzelfde, we bieden dezelfde behandelingen en kwaliteit, maar we hebben nu veel meer ruimte en daardoor straalt de zaak ook meer rust uit." Het betekent ook dat er weer wat ruimte in de agenda is gekomen. Goed nieuws voor wie nog een knipbeurt wil voor de feestdagen. "Er zijn nog een paar plekjes vrij. En je kunt ook altijd de gok wagen en binnenlopen, als er plek is kun je meteen terecht." 

De schoenmaker

Toen Dick en Jeffrey de Graauw van schoenmakerij DenNis van hun buurman twee zaken verderop hoorden over zijn verhuisplannen, waren ze meteen enthousiast. Vader en zoon runnen nu een jaar of 17 de schoenmakerij op nummer 60 en waren altijd al weg van de mooie winkel en gevel van de kapperszaak. "Een goede gelegenheid om te verhuizen, daar waren we wel aan toe, en toch niet ver weg", zegt Jeffrey.  

Schoenmaker DenNis zit voortaan op nummer 60

Op het moment wordt er hard gewerkt om de winkel klaar te maken voor de nieuwe bestemming. Want een schoenmakerij is toch wel even wat anders dan een kapperszaak. "De ruimte is precies even groot als de huidige zaak, maar praktischer en nieuwer", vertelt Jeffrey. "Er zijn mooie oude elementen bewaard gebleven en dat past goed bij ons beroep, dat natuurlijk ook al heel oud is. Het wordt een mix van authentieke elementen en moderne machines." Het is dan wel niet ver, veel hoeven de schoenmakers ook niet te verhuizen. "Alle machines worden vernieuwd en we breiden uit met een slotenservice naast de schoenen- en sleutelservice. Verder blijft alles wat er nu in het assortiment zit straks ook."


Schoenmakers Jeffery en Dick de Graauw gaan twee panden verderop verder.

De winkel hoeft niet lang dicht voor de verhuizing. "Alleen tussen Kerst en oud en nieuw zijn we wel gesloten, dus 27, 28, 30 en 31 december. Op 2 januari openen we op het nieuwe adres, nummer 60. We komen van 56A en Joke de kapper zit straks links in plaats van rechts, maar we blijven buren. Ons plan is om nog heel wat jaren, op deze plek, in Weesp te blijven." 

Wat de nieuwe bestemming wordt van de straks lege winkel op 56a, is nog niet bekend bij vader en zoon. "Wij zijn ook benieuwd", zegt Jeffery."