Met WeesperNieuws Extra zijn we nu ruim een jaar onderweg. Dat betekent dat we nu ook al ruim een jaar elke zaterdag een portret publiceren. De afgelopen maanden hebben we er veel abonnees bijgekregen. Zij hebben de eerdere interviews waarschijnlijk niet gelezen. En mensen die al wel langer abonnee zijn hebben mogelijk een keer een portret gemist. Zonde, want het zijn bij uitstek de verhalen waar de redactie ziel en zaligheid in legt. Dat verdienen de mensen die aan deze interviews meewerken ook. Met hun openhartigheid moet zorgvuldig worden omgegaan. Alle geportretteerden waren blij met het resultaat. Dat is iets om trots op te zijn. Daarom selecteerden we van elke redacteur een portret uit de eerste maanden van WeesperNieuws Extra. Dit portret is niet per se het beste of mooiste interview van de auteur, we keken ook naar de publicatiedatum en een goede mix van onderwerpen en mensen. 

Jaap van Deurzen

Gepubliceerd op zaterdag 22 december 2018

Bij Pauw liet Jaap van Deurzen een paar weken voor ons interview weten dat hij helemaal niet met pensioen wilde. Wie een leuke klus voor hem had, mocht bellen. Inmiddels is Jaap officieel met pensionado maar er staan nog volop potjes op het vuur. Van Jaap van Deurzen, Weesper sinds 2000, zijn we namelijk nog niet af en daar wordt iedereen blij van.


Pater Jan Haen

Gepubliceerd op zaterdag 9 maart 2019

Met onder meer een naakte Adam en Eva op de cover, veel blote mannen en een homoseksueel bruidspaar is 'Het verhaal getekend' een versie van de Bijbel die niet erg goed zal vallen bij aanhangers van de Nashville-verklaring. Dat kan Pater Jan Haen weinig schelen: "Ik wil dingen bespreekbaar maken".


Mohammed Bouhali

Gepubliceerd op zaterdag 6 april 2019

Vrijwel elke Weesper heeft wel eens een patatje van hem gegeten. En al heb je dat nog nooit gedaan, dan ken je hem vast evengoed wel - al is het maar van horen zeggen: Snackbar Mo, of volledig: Mohammed Bouhali. Achter de Weesper met Marokkaanse roots gaat veel meer schuil dan een snackbarhouder alleen.


Jonathan Sas

Gepubliceerd op zaterdag 20 april 2019

Een uur voordat de ijssalon openging moest genoeg zijn voor een gesprek. Niet dus. Jonathan Sas, eigenaar van Nelis' ijssalon, heeft veel te vertellen. Open en bevlogen. Over zijn ijssalon, maar ook over hoe hij zijn toekomstdroom moest bijstellen.


Patricia de Haan

Gepubliceerd op zaterdag 1 juni 2019

Patricia de Haan zat 35 jaar in het vak. Haar Weesper HAIRGallery bestond vijf jaar en er was rond de tijd van het interview uitbreiding op komst. “Ik hou ontzettend van haar. Maar ook ontzettend van mensen."

De redactie van WeesperNieuws Extra wenst u veel leesplezier en bovenal nog een fijne kerstdag!