Luc Cornelissen, de schoonzoon van mevrouw Kaspers - Heijnis, had de familie opgetrommeld om er toch iets moois van te maken. Al eerder die ochtend had hij een taart laten bezorgen bij het ouderenzorgcentrum - want dat mag wel. Hierdoor kon de jarige tenminste toch samen met het personeel van Oversingel genieten van een gebakje.


Om half elf kreeg de hoogbejaarde Weespse een warme jas aan en werd ze naar de deur op de eerste verdieping gebracht. Beneden op de stoep stond haar familie met slingers en ballonnen. Met z'n allen zongen zij de jarige toe. Zo was het toch een beetje feest. "Voor mijn vrouw is dit erg moeilijk", zegt Luc Cornelissen. "Als je moeder zo'n hoge leeftijd bereikt, wil je het liefst bij haar zijn. Maar het is niet anders. Daarom hebben we geprobeerd er naar omstandigheden het beste van te maken en we hopen dat ze zo toch een beetje een leuke verjaardag heeft gehad."

Normaal gesproken komt de burgemeester langs als een inwoner van Weesp 100 jaar wordt, maar ook dat kon niet doorgaan, Het stadsbestuur heeft daarom een extra mooie bos bloemen laten bezorgen.