Bunkers langs de Vecht uit WOII.
Bunkers langs de Vecht uit WOII. Foto: Archief Dick van Zomeren/Historische Kring Weesp

Theater Na de Dam brengt terugblik op Weesper oorlogsgeschiedenis

Historie

WEESP - Het theaterinitiatief ‘Theater Na de Dam’ keert terug naar Weesp. Een groep jongeren zal in gesprek gaan met ouderen uit Weesp die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt of die als tweede generatie getuige zijn geweest van deze periode (1940-1945). 

Op basis van deze gesprekken zal er op 4 mei een speciale voorstelling te zien zijn in Weesp.

Oproep aan ooggetuigen en nabestaanden

De jongeren, onder leiding van een ervaren theatermaker, duiken diep in de geschiedenis van Weesp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn op zoek naar ooggetuigen of familieleden van ooggetuigen die hun herinneringen aan deze tijd willen delen. Hoewel het steeds moeilijker wordt om ooggetuigen te vinden, blijft het belangrijk om deze verhalen door te geven. Gelukkig zijn veel verhalen doorverteld aan volgende generaties.

Daarom zijn ze ook op zoek naar kinderen van mensen die de Tweede Wereldoorlog in Weesp hebben meegemaakt en die openstaan voor gesprekken met de jongeren. Deze gesprekken zullen professioneel worden begeleid door een ervaren theatermaker met een uitgebreide staat van dienst.

Meld je aan!

Op basis van deze gesprekken zal de theatermaker samen met de jongeren werken aan een toneelstuk dat na de dodenherdenking in Weesp wordt opgevoerd. Ken je iemand die zijn of haar verhaal zou willen delen? Neem dan contact op via: roos@wesopa.nl of bel naar 02944-58093.

Theater Na de Dam

Sinds 2012 presenteert Theater Na de Dam voorstellingen door heel Nederland op 4 mei. Dit jaar zijn er maar liefst 51 voorstellingen gepland, allemaal gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant