Het kwartet waarmee het 10 jaar geleden begon: Marije Johnston, Magnus Johnston, Simone van der Giessen en Nathaniel Boyd.
Het kwartet waarmee het 10 jaar geleden begon: Marije Johnston, Magnus Johnston, Simone van der Giessen en Nathaniel Boyd. Foto: Rob van Dam

Muzikaal vuurwerk, knallende snaren en een ademloos publiek: het 10e Chamber Music Festival is begonnen

Kunst & cultuur

WEESP - Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: het is heel bijzonder dat Weesp mag bogen op een kamermuziekfestival van de klasse en het niveau dat het Weesp Chamber Music Festival biedt. Vlak bij huis, vlak voor je neus de muzikale titanen en hun toverkunsten horen, dat is een feest en een voorrecht dat open staat voor iedere Weesper.

Zomaar op een donderdagavond in een klein kerkje aan de Oudegracht: topviolisten uit Engeland en Griekenland, een Mexicaanse ster-gitarist, een Amerikaanse sopraan met een stem als een engel, een Duitse en een Britse pianist die pure magie uit de toetsen weten te halen en een reünie van een Brits sterrenkwartet van tien jaar geleden dat met zo veel vuur speelde dat de muren van de Van Houtenkerk er vandaag nog een beetje bol van staan. Violist Jonian Ilias Kadesha en celliste Vashti Hunter vielen met een zo geweldige dynamiek aan op een sonate van de Spaanse componist Ravel dat ze samen leken te smelten tot een vierarmig stuk vuurwerk met een gebroken snaar tot gevolg. Het publiek bleef ademloos achter. 

En dan is het festival nog maar net begonnen. Er staat nog een uitgebreid festivalmenu klaar vol met klassieke- en wereldmuziek, live folk- en jamsessies en een betoverend zondagochtendconcert, alles samengebracht door de jonge artistieke directie Simone van der Giessen en Marije Johnston, allebei voormalige Weespers. Uitzonderlijke klasse, uitzonderlijk toegankelijk. Weesp’s eigen muziekfestival is een parel in het culturele landschap van Weesp.

Het festival duurt tot en met zondag, er zijn nog kaarten beschikbaar.
Het openingsconcert werd live uitgezonden door Radio4 en is hier terug te luisteren.

Kaarten voor het festival via de website van het festival of via Drogist Care+Beauty op de Nieuwstad.
De stadspas met groene stip is geldig, toegang is dan € 5,-.
Zie voor programma, kaarten en informatie de wcmf website

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant