Afbeelding
Foto: Rob van Dam

10e Weesp Chamber Music Festival

Algemeen

WEESP - Het 10e Weesp Chamber Music Festival start woensdag met vier dagen vol klassieke muziek. ‘Dansen op de Vulkaan’ is de titel van het festival, want ondanks alle turbulentie en wanorde in de wereld wil de organisatie er in Weesp een echt muziekfeest van maken. Het festival duurt van 13 tot 16 april en heeft een divers programma met veel onderdelen die gratis te bezoeken zijn.

Internationale topmusici komen naar Weesp om met elkaar een bijzonder programma met muziek uit de tijd tussen de eerste en tweede wereldoorlogen te spelen. Er zijn dagelijks verschillende concerten met zang, piano, strijkers. De composities komen uit diverse wereldstreken en bewijzen dat in de schaduw van oorlog soms de allermooiste muziek is gecomponeerd. 

Het randprogramma speelt zich af op verschillende locaties in Weesp en bevat lezingen, familievoorstellingen, peutervoorstellingen en een jong talentenkoor dat zich komt laten horen op het stadhuis. Andere gratis onderdelen zijn een pianorecital op het stadhuis en een optreden van twee kids-popkoren. Ook de muziekschool werkt mee met het onderdeel ‘Ontdek je instrument’. Met een gratis Late Night Jazzoptreden en een Appeltaartconcert in verpleeghuis Hogeweyk en scholierenconcerten worden zo veel mogelijk lagen van de Weesper gemeenschap getrakteerd op mooie muziek. 

Er zijn historische wandeltochten onder leiding van een gids door de binnenstad en stadsbeiaardier Bauke Reitsma zal muziek van het festival over heel Weesp laten klinken.

Maar het hoofdprogramma is traditiegetrouw in de Van Houtenkerk, waar internationale topmusici zich aan Weesp laten horen. 

Zie voor het hele programma, kaarten en nadere info: www.chambermusicweesp.nl


De artistieke directie van het festival: Simone van de Giessen en Marije Johnston. Foto: Rob van Dam Photography

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant