Afbeelding
Column

‘Wist je dat …’

Mensen

‘Pap. Wist je dat -beeeeep- haar neus op twee plaatsen heeft gebroken? Ze is van de bar afgevallen.’ Met grote ogen kijkt hij mij aan. Dit is nieuws! Hij wacht mijn reactie af. (Ik had het laatst over De Verbinders van Weespersluis. De kinderen dus. Nu vertellen ze mij ook de ins en outs van onze wijk).

Dat is toch het leven? Eerst met z’n 8-en (40+) de 10 kilometer Viking Run rennen, klimmen, vallen, blubberen om daarna doodleuk Toeters in te duiken. Dan kom je zeker uit Weespersluis.

‘Maar Kick, hoe brak ze dan haar neus?’

Ik ken haar goed. Ze kan alles. Organiseren, van alles creëren, goeie moppen tappen, mud-racen, in ijskoud water zwemmen en keihard drinken. Op de bar is ze als een 16-jarige gaan Karaoken (kan ze ook) en waarschijnlijk deed een mini-aardbeving de rest. Op 2 plaatsen gebroken.

Ik zag haar later op het schoolplein. Breedlachend. That’s the Weespersluisspirit. Haar geheim: ze gaat meestal rond 20.30 uur naar bed. Het moet ergens vandaan komen natuurlijk.

Wonen we in Weespersluis in een nieuwe Blue Zone? Het water schijnt nog niet gereed te zijn voor zwemmen, de meeste nieuwe bewoners leven er maar kort. De kids verzamelen de enorme vissen (dat wel) en leggen ze op de kade. (De buren kotsmisselijk van de lijklucht).

Blue Zone. Er worden er ook weleens ziek. Maar ze herstellen snel. Dus dat kan een indicatie zijn.

Gelukkig wonen er ook normale mensen. Zo hoorde ik een jong stel (3 kinderen) zeggen: ‘Zo’n ADE-nacht helemaal weg-raven is leuk hoor maar ik trek het niet meer. Geef mij maar gewoon de festivallen in de buitenlucht.’

Zie je wel. Toch gewoon mensen van vlees en bloed.

‘Pap, schrijf je nu voor die krant?’

‘Ja Kick. Maar ik ga niet alles wat je vertelt erin zetten dus is het interessant?’

‘Ja’.

‘Nou, kom op, Razende Reporter.’

‘Ik zag net een man in een auto, met de deur open iets doen. Hij reed weg en er lag een hoopje geknipte nagels op de straat.’

‘Thanks bro’.

Harm van de Kuil is creatieve copywriter en freelance leraar Nederlands. Sinds 2019 is hij Weesper. Volgende week op deze plek: Stephanie Prinssen.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant