Afbeelding

De meest gemaakte fouten bij het ontwerpen van je tuin

Advertorial

De fijne ligging aan de Vecht maakt dat er rond Weesp relatief veel groen te vinden is! Stap op de fiets en volg de kronkelende beweging van deze rivier, om je te laten verrassen door het groen in de omgeving van de stad. Naast het groen rond Weesp, vind je ook in de stad zelf voldoende groene plekken. Denk aan de vele tuintjes, die voor en achter woningen zijn aangelegd. Ook biedt Weesp in haar centrum diverse groene straten met plantenbakken en losse bomen. Het maakt de stad een stukje gezelliger!

Besteed voldoende aandacht aan de inrichting van je tuin. Regelmatig maakt men hier fouten bij. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van de verkeerde plantensoorten, als gevolg waarvan er enkel in de zomer planten bloeien. Je wilt ook in het voorjaar en de herfst van de tuin kunnen genieten. In dit artikel geven we je tips.

Begin met het uitwerken van een plattegrond
Om het ontwerp van je tuin tot een succes te maken, is het allereerst verstandig om een plattegrond uit te werken. Schets de vorm van je tuin op een wit vel papier en kleur deze steeds verder in met plantenborders, een vijver, een moestuin, enzovoorts. Zo zie je al snel, of de beoogde combinatie van elementen past bij de ruimte die de tuin je biedt! Vaak begint men direct met het aanleggen van de tuin. Iets waarbij men pas op een later moment merkt dat de ruimte in de tuin beperkt is. Op dat moment is het lastig om de gemaakte fout nog te herstellen.

Tip: zoek op internet naar foto's van andere tuinen. Hieruit kun je inspiratie halen voor de inrichting van je eigen tuin. Welke elementen worden er in de tuin gebruikt, die ook in de tuin bij jouw woning goed passen?

Geniet het hele jaar door van de tuin met een blokhut
Een van de elementen die je aan de tuin toe zou kunnen voegen, is een blokhut. Met blokhutten geniet je het hele jaar door van de tuin! Vaak wordt een blokhut voorzien van een ruit, zodat je van binnenuit naar buiten kunt kijken. Combineer de blokhut met een elektrische kachel, zodat het hier in de herfst niet te koud is. Bekijk hier voorbeelden van blokhutten, die je in de tuin op zou kunnen nemen. In de afgelopen jaren is het aanbod aan blokhutten sterk toegenomen. Zo vind je altijd een formaat en model blokhut, die aansluit bij de ruimte binnen je tuin. Ook het gebruik van feestlampjes draagt bij aan een gezellige sfeer in de blokhut. Hoe richt jij deze in?

Zorg dat er altijd iets in de tuin bloeit
Eerder beschreven we al dat de verkeerde plantenkeuze een veel gemaakte fout is bij het ontwerp van tuinen. Dit is zonde, want als gevolg hiervan geniet je alleen tijdens de zomermaanden van een mooie tuin! Op internet kun je veel informatie vinden over de bloeitijd en -periode van de verschillende plantensoorten. Het is daarom verstandig om hier vooraf voldoende tijd aan te besteden. Je kunt vanzelfsprekend ook een hovenier om hulp vragen. De hovenier denkt met je mee over een geschikte combinatie van planten, struiken en bomen. Daarbij kan een hovenier je inspiratie geven om je tuin op een creatieve manier in te delen!


 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
"Dit is een zorgprobleem, geen veiligheidsissue" Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen Algemeen 28 sep, 14:00
Logo
Afbeelding
Nieuwkomersklas Kors Breijerschool Bijzondere klas maakt van kinderen uit alle windstreken gewone leerlingen Algemeen 28 sep, 13:17
Afbeelding
Weesp kan meedoen aan Amsterdamse Pubquiz Algemeen 28 sep, 10:53
Afbeelding
Bingo Versa Welzijn voortaan in kantine FC Weesp Buurt & wijk 28 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
Charelle en Floor finishen Tour for Life Zadelpijn, 1,1 miljoen euro en een huwelijksaanzoek Sport 27 sep, 16:00
Afbeelding
Weg is de veiligheid van de Vinex-pallisade Column De Nieuwe Weesper Algemeen 27 sep, 14:00
Afbeelding
Vacatures van de Vrijwilligerscentrale Algemeen 27 sep, 13:00
Logo
Afbeelding
Open Dag het Domijn Ateliers en werkplaatsen open Algemeen 27 sep, 11:20
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief