Afbeelding

De meest gemaakte fouten bij het ontwerpen van je tuin

Advertorial

De fijne ligging aan de Vecht maakt dat er rond Weesp relatief veel groen te vinden is! Stap op de fiets en volg de kronkelende beweging van deze rivier, om je te laten verrassen door het groen in de omgeving van de stad. Naast het groen rond Weesp, vind je ook in de stad zelf voldoende groene plekken. Denk aan de vele tuintjes, die voor en achter woningen zijn aangelegd. Ook biedt Weesp in haar centrum diverse groene straten met plantenbakken en losse bomen. Het maakt de stad een stukje gezelliger!

Besteed voldoende aandacht aan de inrichting van je tuin. Regelmatig maakt men hier fouten bij. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van de verkeerde plantensoorten, als gevolg waarvan er enkel in de zomer planten bloeien. Je wilt ook in het voorjaar en de herfst van de tuin kunnen genieten. In dit artikel geven we je tips.

Begin met het uitwerken van een plattegrond
Om het ontwerp van je tuin tot een succes te maken, is het allereerst verstandig om een plattegrond uit te werken. Schets de vorm van je tuin op een wit vel papier en kleur deze steeds verder in met plantenborders, een vijver, een moestuin, enzovoorts. Zo zie je al snel, of de beoogde combinatie van elementen past bij de ruimte die de tuin je biedt! Vaak begint men direct met het aanleggen van de tuin. Iets waarbij men pas op een later moment merkt dat de ruimte in de tuin beperkt is. Op dat moment is het lastig om de gemaakte fout nog te herstellen.

Tip: zoek op internet naar foto's van andere tuinen. Hieruit kun je inspiratie halen voor de inrichting van je eigen tuin. Welke elementen worden er in de tuin gebruikt, die ook in de tuin bij jouw woning goed passen?

Geniet het hele jaar door van de tuin met een blokhut
Een van de elementen die je aan de tuin toe zou kunnen voegen, is een blokhut. Met blokhutten geniet je het hele jaar door van de tuin! Vaak wordt een blokhut voorzien van een ruit, zodat je van binnenuit naar buiten kunt kijken. Combineer de blokhut met een elektrische kachel, zodat het hier in de herfst niet te koud is. Bekijk hier voorbeelden van blokhutten, die je in de tuin op zou kunnen nemen. In de afgelopen jaren is het aanbod aan blokhutten sterk toegenomen. Zo vind je altijd een formaat en model blokhut, die aansluit bij de ruimte binnen je tuin. Ook het gebruik van feestlampjes draagt bij aan een gezellige sfeer in de blokhut. Hoe richt jij deze in?

Zorg dat er altijd iets in de tuin bloeit
Eerder beschreven we al dat de verkeerde plantenkeuze een veel gemaakte fout is bij het ontwerp van tuinen. Dit is zonde, want als gevolg hiervan geniet je alleen tijdens de zomermaanden van een mooie tuin! Op internet kun je veel informatie vinden over de bloeitijd en -periode van de verschillende plantensoorten. Het is daarom verstandig om hier vooraf voldoende tijd aan te besteden. Je kunt vanzelfsprekend ook een hovenier om hulp vragen. De hovenier denkt met je mee over een geschikte combinatie van planten, struiken en bomen. Daarbij kan een hovenier je inspiratie geven om je tuin op een creatieve manier in te delen!


 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Blauwalg, zwemmersjeuk, botulisme en meer ellende Lekker buiten zwemmen dit weekend? Wees voorzichtig! Algemeen 12 aug, 12:09
Logo
Afbeelding
Straatnamen van Weesp: Hugo de Grootlaan Hugo de Groot: ontsnapt uit Slot Loevestein in een boekenkist Algemeen 12 aug, 10:22
Afbeelding
Hans Burggraaff stopt met afname PCR-testen bij klachten Algemeen 12 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Vier gouden medailles op de World Police and Fire Games Sport verenigt, net als het politievak Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Nieuwe fietsenwinkel Nieuwstad Algemeen 11 aug, 14:24
Afbeelding
Geluidsschermen station Weesp Algemeen 11 aug, 11:28
Afbeelding
Solarclarity sponsort verenigingenmarkt S&B Algemeen 11 aug, 09:44
Logo
Afbeelding
Vers aan de Vecht ‘De groente uit de pluktuin smaakt zo veel lekkerder dan uit de winkel’ Algemeen 11 aug, 09:00
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief