Afbeelding

Nog steeds geen glasvezelinternet in Weesp, wat nu?

Advertorial

Voor bedrijven in Weesp zijn er genoeg mogelijkheden voor glasvezelinternet, maar voor bewoners is dat helaas anders. In tegenstelling tot veel omliggende plaatsen, zoals Hilversum, Bussum en Huizen, is glasvezelinternet in Weesp nog niet beschikbaar voor consumenten. Wanneer er wel een glasvezelnetwerk aangelegd zal worden, is ook nog niet duidelijk. Maar dat betekent niet dat je geen mogelijkheden hebt om een beter internetabonnement af te sluiten!

Gemak dient de mens

Wisselen van internetprovider is niet iets wat je elke maand doet. Sterker nog: de kans is groot dat je jaren geleden een abonnement hebt afgesloten en daar nu nog steeds gebruik van maakt. Daar is natuurlijk niks mis mee, want waarom zou je iets veranderen dat werkt? Toch kan het in veel gevallen geen kwaad om eens te kijken of je huidige internet abonnement nog wel voldoet. Misschien zijn je eisen veranderd, wil je graag een ander zenderaanbod voor interactieve tv of gebruik je je vaste telefoon toch minder dan je dacht. Op een vergelijkingssite kun je de verschillende providers in Weesp makkelijk met elkaar vergelijken. Ook geef je er precies aan welke eisen en wensen je hebt, zodat je alleen de voor jou relevante pakketten te zien krijgt.

Overeenkomsten en verschillen

Eind 2016 werd duidelijk dat Weesp voorlopig nog geen glasvezelnetwerk zou krijgen, maar dat er ingezet zou worden op het verbeteren van het bestaande netwerk. Zo kon de internetsnelheid flink omhoog, zonder dat er een compleet nieuw netwerk aangelegd hoefde te worden. Er zou een internetsnelheid van minimaal 100 Mbps beschikbaar zijn, maar dat zien we nog niet terug in het aanbod. Bij de meeste aanbieders van VDSL-internet blijft de maximale snelheid hangen rond de 50 Mbps. Alleen het kabelinternet van Ziggo is beduidend sneller, maar daar hangt ook een prijskaartje aan: voor kabelinternet met een snelheid van 500 Mbps betaal je meer dan 55,00 euro per maand.

De verschillen zien we pas ontstaan als we kijken naar interactieve tv. De providers hanteren een verschillend zenderaanbod, waarbij ook het gebruikte platform en apps op details verschillen. Geef bij het vergelijken van de aanbieders aan wat je favoriete tv-zenders zijn, zodat je zeker weet dat je het goede pakket kiest.

Let op bij vast bellen

Gebruik je vaste telefonie via je internetverbinding? Een paar jaar geleden was dit gemeengoed en relatief goedkoop. Inmiddels is het in veel gevallen vaak een stuk goedkoper om vast bellen achterwege te laten en via je mobiele abonnement te bellen. Met de meeste abonnementen kun je onbeperkt bellen, terwijl vast bellen jaar na jaar duurder is geworden. Wil je per se vaste telefonie? Let dan goed op de gehanteerde tarieven als je de aanbieders met elkaar vergelijkt.

Tijd voor iets nieuws

Hoewel je dus nog niet kunt overstappen op glasvezelinternet, zijn er genoeg mogelijkheden om geld te besparen en tegelijkertijd een beter internetabonnement af te sluiten. In de meeste gevallen bespaar je zomaar 5 tot 10 euro per maand, wat toch weer mooi meegenomen is. En zodra er wel glasvezelinternet is, kun je altijd weer overstappen!

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant