Afbeelding

5 tips voor het stylen van de kinderkamer

Advertorial

Op het moment dat je kind uit zijn ledikant is gegroeid, is het een echt mini mensje. Een eigenwijze peuter met een eigen willetje. Nu jouw kind baby-af is, is het tijd voor een kamer dat past bij de leeftijdsfase en het karakter van je kind. Een leuk project zo’n nieuwe kinderkamer, maar waar begin je?

Een allegaartje samenstellen is zo gemaakt. Je krijgt eens wat van je oudere zus die al kinderen heeft of je schoonmoeder heeft op de rommelmarkt een leuk hebbedingetje voor in de kinderkamer gekocht. Leuk zo’n allegaartje, maar meestal niets iets wat je ambieert voor de kinderkamer. Liever een kamer dat past bij de leeftijd én het karakter van je kind. Wij geven 5 tips!

Moodboard
Alles begint bij inspiratie. Maar wat als inspiratie niet als vanzelf opborrelt? Kijk eens naar tijdschriften en online stylingpagina’s. Print of scheur wat uit en plak het op een groot kartonnen bord zodat je een idee krijgt welke materialen, kleuren en stijlen je het meeste aanspreken. Dat is het begin van jouw moodboard. Denk hierbij aan het karakter van je kind. Is jouw kind rustig van aard, zorg dan voor een rustig kleurenpalet en werk niet met verschillende dessins. Dit kan te druk overkomen. Is jouw kind een spring in ’t veld? Pak dan gerust iets

Hier vind je een voorbeeld van een moodboard.

Stimuleer creativiteit
Kinderen houden van spelen. Het liefst in een ruimte waar speelgoed is. Zorg dat de kamer van je kind niet afgeladen is met speelgoed, maar houdt het bij enkele items. Zo houd je de kinderkamer rustig én opgeruimd. Om de creativiteit van je kind te stimuleren, is het goed om naast speelgoed in de kinderkamer ook ruimte te creëren voor kunstige creaties. Gebruik schoolbordverf op de wand of beschilder de muur met magneetverf. Ook kun je een rol tekenpapier ophangen, zodat je kind lekker kan rekenen op de muur.

Tip: de drukke decembermaand is al bijna in zicht. Zoek je nog naar een leuk en origineel cadeau? Kijk dan eens bij deze poppenhuizen van hout. Verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen.

Ga de hoogte in
Heeft jouw kind een kleine kamer? Zorg dan voor een optische vergroting van de ruimte. Bevestig een hanglamp aan het plafond, maak niet te veel gebruik van te drukke prints, leg een groot vloerkleed neer, hang een grote spiegel aan de wand en zet een halfhoogslaper neer. Een (half)hoogslaper is de meest optimale manier om het meest uit de ruimte halen.

Zorg voor opberg- en zitmeubels
Een duomeubel is één van de fijnste dingen die ooit is uitgevonden. Denk aan een poef, dat tegelijkertijd een opbergplek is of een kast die je tegelijkertijd als loungeplek kunt gebruiken. Meubels met multifunctionele doeleinden sieren steeds vaker de kinderkamer. Niet gek als je je bedenkt dat je de meubels kunt gebruiken als zitplek én als plek waar je kinderkunstwerkjes kan opruimen.

Maak een eigen plekje
Creëer een plek in de kinderkamer waar je kind echt even lekker kan spelen, ravotten of creatief bezig kan zijn. Een kinderbureautje is hier een heel geschikte plek voor. Of wat je van een tipi tent? Je kind is zo uren zoet op zijn of haar eigen plekje. Theekransjes en rollenspellen zullen zo aan de orde van de dag zijn. Kom eens langs in de conceptstore van Petite Amélie in Bussum (Kerkstraat 6) voor inspiratie voor de kinderkamer. Hier vind je de leukste meubeltjes om de kinderkamer op te leuken en een eigen plekje voor je kind te creëren.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant