Afbeelding

Zo onderhoud jij je huis het beste voor de winter

Advertorial

Je woning heeft het zwaar te verduren tijdens de winter: kou, sneeuwval en harde regen zijn geen uitzonderingen. Daarom is het zo belangrijk om je huis winterklaar te maken. Door goed onderhoud te plegen, breng jij je woning in topconditie voor de koudste tijd van het jaar. Hoe je dat precies doet? Dat lees je hier.

Controleer je dak
Om lekkages te voorkomen, moet je dak in optimale conditie zijn voor de winter begint. Klim op je dak en onderzoek of er beschadigingen zijn. De meeste beschadigingen zijn al opgelost door hier en daar nieuwe dakpannen te leggen. Merk je dat er scheurtjes in de   bitumen dakbedekking zitten? Dan moet je de hulp van een dakdekker inschakelen. Hij controleert het hele dak en dicht ieder gaatje, zodat jouw huis weer helemaal waterdicht is.

Verzorg je tuin
Je planten hebben het niet makkelijk wanneer het gaat vriezen. Daarom is het belangrijk om je tuin voor te bereiden op het koudere weer. Zorg ervoor dat kwetsbare planten op een beschutte plek staan, bijvoorbeeld in de schuur of onder een overkapping. Planten die je niet kunt verplaatsen, pak je het beste in met behulp van een speciale winterhoes. Deze hoezen laten licht en lucht door, maar houden je planten tegelijkertijd lekker warm. Zo heb je na de winter nog steeds een prachtige tuin.

Laat je cv-ketel controleren
Het is verstandig om je cv-ketel ieder jaar na te laten kijken door een expert. Een vakspecialist bekijkt of de waterdruk in orde is en stelt ook de temperatuur van de ketel goed in. Tegelijkertijd controleert hij de verschillende onderdelen en repareert hij de cv-ketel wanneer dat nodig is. Zorg ervoor dat je de monteur voor de winter langs laat komen. Zo voorkom je dat je verwarming afslaat terwijl het buiten vriest. Kleine mankementen worden namelijk meteen opgespoord bij deze jaarlijkse controle, zodat er geen grotere problemen ontstaan.

Repareer je gevel
De gevel van je woning blijft constant in beweging. Temperatuurverschillen en weersomstandigheden zorgen ervoor dat de stenen uitzetten, krimpen en zelfs scheuren. Het is belangrijk om beschadigingen aan je gevel nog voor de winter op te sporen en te laten repareren. Scheuren zorgen namelijk voor slechte isolatie en waterschade. Ongedierte is ook op zoek naar een warm huisje voor de winter, en benut scheuren in je gevel maar al te graag

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Brandweeroefening trekt veel bekijks Algemeen 10 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
Column Stephanie Wat nu? Algemeen 9 aug, 15:40
Logo
Afbeelding
De ware helden van de club Bjorn was zowat zelf nog een kind toen hij bij het jeugdbestuur ging Sport 9 aug, 14:31
Afbeelding
Even wat afgeven met de auto? Pas op, u hebt zo een bekeuring te pakken Algemeen 9 aug, 12:30
Logo
Afbeelding
Du Croo & Brauns Komen in Weesp gebouwde locomotieven vanuit Indonesië terug naar Nederland? Algemeen 9 aug, 11:05
Afbeelding
Aan het Gardameer met het WeesperNieuws Algemeen 9 aug, 08:30
Afbeelding
Vijf tips om water te besparen Natuur en Milieu 8 aug, 16:02
Logo
Afbeelding
Weesp in vogelvlucht Geniet mee van G.J.’s laatste rondje over Weesp Algemeen 8 aug, 14:55
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief