Afbeelding

Wat te doen bij letselschade?

Advertorial

Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar het kan je zomaar gebeuren dat je een ongeluk krijgt en ernstig letsel oploopt. Bijvoorbeeld bij een aanrijding op de fiets of in de auto. Wanneer je letselschade hebt zijn er veel zaken die je zo snel mogelijk moet zien te regelen. Niet alleen qua medische zorg, maar ook zaken als juridische steun wanneer er een schadeclaim moet worden ingediend. Wij geven je hier wat tips waar je aan moet denken als jou dit overkomt, zoals het aanvragen van rechtshulp on demand waarmee je professionele juridische hulp kunt krijgen.

Dien een schadeclaim in

Als jouw letsel is veroorzaakt door een andere persoon kun je overgaan op het indienen van een schadeclaim om de schade te verhalen. Afhankelijk van de uitkomst van jouw claim kan de letselschade volledig, voor een deel, of helemaal niet worden vergoed. Om te voorkomen dat je onvoldoende schadevergoeding krijgt is het verstandig om rechtshulp in te schakelen. Hierbij krijg je een ervaren jurist toegewezen die jou tijdens het gehele proces ondersteunt en ervoor zorgt dat jouw claim goed wordt afgehandeld.

Zorg voor bewijsmateriaal

Om de schade bij de tegenpartij te kunnen claimen moet je zorgen voor zoveel mogelijk goed bewijs. Verzamel bewijsmateriaal op de plaats van het ongeval en laat een politierapport opmaken. Ook telt het schadeformulier mee als bewijs, bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk. Maak overal foto’s van met je mobiele telefoon. Zijn er ooggetuigen? Noteer hun gegevens dan zodat er later eventueel contact met ze kan worden opgenomen om het bewijsmateriaal te verifiëren. 

Laat een medisch dossier opstellen

Als je letselschade hebt opgelopen is het belangrijk dat je zo snel mogelijk naar een arts gaat. Door snel medische hulp te zoeken zorg je ook voor een spoediger herstel. De dokter zal na de behandeling een medisch dossier voor je maken. Dit dossier vormt het bewijs dat jouw letsel is ontstaan door het ongeval. Op die manier kan de tegenpartij niet beweren dat jouw aandoeningen ergens anders door zijn veroorzaakt als ze onder de schadeclaim uit proberen te komen.

Hou ook een eigen dagboek bij

Naast het medisch dossier is het aan te raden om ook een eigen dagboek bij te houden. Hierin kun je alle gebeurtenissen bijhouden die een direct of indirect gevolg zijn van het ongeval. Op die manier kan er beter in kaart worden gebracht wat de strekking van de letselschade precies is. Jouw jurist kan deze informatie goed gebruiken bij het vaststellen van de hoogte van de schadevergoeding.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant