Afbeelding

Zo richt je je badkamer functioneel in

Advertorial

Sta je op het punt je badkamer te verbouwen en weet je niet hoe je de ruimte functioneel in kunt richten? We helpen je graag op weg met de drie beste tips. Lees dus snel verder en ontdek, welk bad het beste in je badkamer past, welk type douche je het beste kunt kiezen en hoe je kunt zorgen voor voldoende opbergruimte. 

1. Kies voor een hoekbad

Wil je een bad, maar heb je hier eigenlijk niet voldoende ruimte voor? Bekijk de ruimte dan nog eens goed en overweeg een hoekbad. Zoals de naam het al zegt, wordt een hoekbad in de hoek van de badkamer geplaatst. Hierdoor gebruik je alle ruimte optimaal en blijft er voldoende loopruimte over.

Heb je een middelgrote badkamer? Dan kun je mogelijk ook kiezen voor een halfvrijstaand bad. Dit is een bad dat met de achterzijde tegen een muur geplaatst wordt. De overige zijden van het bad blijven vrij. Hierdoor lijkt het alsof je een vrijstaand bad hebt, terwijl je bad een stuk minder ruimte in neemt.

Maak het bad vervolgens compleet met een bijpassende kraan. Er zijn kranen in iedere stijl verkrijgbaar. Voor elke stijl badkamer is er dus wel een passende kraan te vinden.

2. Ga voor een stijlvolle inloopdouche

Een kleine badkamer, kun je simpelweg niet groter maken. Je kunt hem echter wel groter doen lijken, dan hij daadwerkelijk is. Beschikt je huidige badkamer over een douchecabine? Overweeg dan om in je nieuwe badkamer te kiezen voor een inloopdouche met glazen douchewand. Hiermee betrek je de douche bij de rest van de badkamer, waardoor er een mooi geheel ontstaat. 

Wil je toch liever een douchecabine? Een zwarte douchecabine staat prachtig in een industriële, zwarte of betonlook badkamer. Door de stijl van de douchecabine af te stemmen op de rest van de badkamer, ontstaat er alsnog een mooi geheel. Wil je ook nog eens een luxe uitstraling? Kijk dan eens naar regendouches!

3. Zorg voor voldoende opbergruimte

Troep zorgt voor een rommelige uitstraling en laat een ruimte kleiner lijken dan hij daadwerkelijk is. Daarnaast zorgt troep ervoor dat je spullen lastig terugvindt. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Denk hierbij aan badkamermeubels, zoals een wastafelmeubel en een kolomkast. 

Bestaat je huishouden uit meerdere personen en is je badkamer redelijk ruim? Kies dan voor een dubbel wastafelmeubel met twee wastafels of waskommen. Zo hoeft niemand te wachten op een vrije wastafel om zijn tanden te poetsen. Daarnaast kan iedereen zijn of haar toiletartikelen kwijt in het meubel.

Wist je dat er ook dubbele kolomkasten verkrijgbaar zijn? Een dubbele kolomkast past in iedere badkamer, omdat deze de hoogte in gaat. Hierdoor neemt het geen extra ruimte in beslag, terwijl je er wel extra spullen, zoals bijvoorbeeld handdoeken, in kwijt kunt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant