Afbeelding
Foto: André Verheul

Pilot bootjes in Oudegracht gaat door

Algemeen

WEESP - De proef om bootjes aan te laten meren in de Oudegracht gaat definitief door. Omdat het wat langer duurde om dat besluit te nemen, loopt de pilot door tot en met het vaarseizoen van 2020.

Tussen de Pleinbrug en de Slijkstraatbrug komen dertig ligplaatsen. Hier kunnen tussen 1 april en 1 oktober kleine bootjes aanmeren.

Aanpassingen
Het oorspronkelijke plan van de gemeente is wat aangepast na gesprekken met omwonenden en ingediende zienswijzen. Zo komen er geen aanlegplekken voor passanten. Daarnaast worden op de kant houten paaltjes geplaatst om de boten aan vast te maken in plaats van de geplande 'kikkers'. Deze tasten de kade niet aan en zijn biologisch afbreekbaar.

Direct omwonenden
In eerste instantie kunnen alleen direct omwonenden een ligplaats in 'hun' gracht aanvragen. Vanaf 2020 kunnen ook andere inwoners van Weesp een plek aanvragen, als er nog plaatsen over zijn.

Niet slapen
De boten die in de Oudegracht aanleggen, mogen niet langer zijn dan zeven meter en er mag niet op de boten worden overnacht.

Evaluatie
Eind 2020 wordt de pilot geëvalueerd. Er zal dan worden gekeken naar het aantal meldingen van overlas en het aantal sloepen dat gebruikmaakt van de ligplaatsen en de ervaringen van direct omwonenden worden gepolst in een bewonersbijeenkomst.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant