Femke Halsema ondertekent het bestuurlijk akkoord onder toeziend oog van wethouder Rutger Groot Wassink, burgemeester Bas Jan van Bochove van Weesp en wethouder Léon de Lange (vlnr)..
Femke Halsema ondertekent het bestuurlijk akkoord onder toeziend oog van wethouder Rutger Groot Wassink, burgemeester Bas Jan van Bochove van Weesp en wethouder Léon de Lange (vlnr).. Foto: Hans Peijs

Fusiedocumenten Weesp-Amsterdam getekend

Algemeen

WEESP - De burgemeesters van Amsterdam en Weesp Femke Halsema en Bas Jan van Bochove en de wethouders Rutger Groot Wassink (Amsterdam) en Léon de Lange hebben gistermiddag het bestuurlijk akkoord en het herindelingsontwerp getekend. Daarmee wordt de fusie van Weesp met Amsterdam in 2022 beklonken.

Dit gebeurde nadat eerder de gemeenteraad van beide steden had ingestemd met beide documenten. 

De ondertekening vond plaats in De Ysbreeker in Amsterdam en werd bijgewoond door een aantal Weespers die symbool stonden voor  de 14 kernwaarden van Weesp.

De komende acht weken kunnen er nog zogeheten zienswijzen  worden ingediend tegen het herindelingsadvies, maar de verwachting is dat er nauwelijks tot niets zal veranderen aan de overeenkomst.

Een uitgebreid verslag van de ondertekening staat sinds gisteren op WeesperNieuws Extra.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant