Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Aangepast programma dodenherdenking

Algemeen

WEESP Vanwege de bijzondere omstandigheden door het coronavirus wordt de 4 mei herdenking dit jaar anders ingevuld. Stichting Nationale Herdenkingen Weesp heeft een aangepast programma gemaakt. 

Op maandag 4 mei, aan het begin van de middag, worden er bloemen gelegd bij het monument aan de Ossenmarkt door een vertegenwoordiger van het College van B&W, een vertegenwoordiger van de veteranen en een bestuurslid van het herdenkingscomité. De inwoners van Weesp kunnen tussen 14.00 uur en 18.00 uur ook bloemen neerleggen, waarbij de maatregelen zoals 1,5 meter afstand in acht moeten worden genomen. 

Overal in Weesp de taptoe 
’s Avonds houdt burgemeester Van Bochove een toespraak, die via internet te volgen zal zijn. Hierbij wordt rekening worden gehouden met de herdenking in Amsterdam, die op televisie wordt uitgezonden. Op verschillende plekken in Weesp spelen trompettisten om 19.58 de Taptoe spelen. Daarop volgen de gebruikelijke twee minuten stilte en daarna klinkt het Wilhelmus.

Bij de voordeur
"Als u de trompettist bij u in de buurt hoort, komt u dan gerust naar buiten", zegt voorzitter Sjoerd Huisingh, maar: "Blijf op afstand". Weespers die mee willen spelen met de Taptoe kunnen dit doen voor hun eigen huis, op hun balkon of in hun tuin. Iedereen wordt verzocht om op 4 mei de vlag halfstok te hangen.

Bevrijdingsconcert
Ook wordt er stilgestaan bij Bevrijdingsdag. De beiaardier van Weesp, Bauke Reitsma, verzorgt op dinsdag 5 mei een carillonconcert. Hij speelt muziek die verband houdt met de bevrijding. Het herdenkingscomité hoopt dat ook die dag veel mensen de vlag zullen uithangen.

Het definitieve programma voor 4 en 5 mei met daarin de exacte tijden staan in de krant van volgende week.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Sponsoractie Vecht tegen ALS Algemeen 4 jul, 12:45
Afbeelding
Vechtloop haalt 3.414 euro op voor Stichting Semmy Sport 4 jul, 11:00
Afbeelding
FC Weesp haalt 5.000 euro op voor verbouwing Algemeen 4 jul, 08:58
Afbeelding
Meepraten over nieuwe speelplekken Algemeen 3 jul, 09:24
Afbeelding
Dertien bomen gekapt op Gooilandseweg Algemeen 2 jul, 14:14
Afbeelding
We horen nog niet helemaal bij Mokum Algemeen 2 jul, 09:54
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Maud de Jong Altijd bezig met rennen, maar toch met beide benen op de grond Algemeen 2 jul, 06:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:42
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief