Afbeelding
Foto: Hans Peijs

Voor verduurzaming school Weespersluis krijgt gemeente 2,3 miljoen euro subsidie

Algemeen

WEESP De gemeente Weesp heeft twee subsidies gekregen bedoeld voor de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van de nieuwe schoolgebouwen en de sporthal van de Brede School Weespersluis. Het gaat om maximaal 2,15 miljoen euro vanuit het Kwaliteitsfonds van de Provincie Noord-Holland en maximaal 144.310 euro vanuit de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE+) van het Rijk. 

Het Kwaliteitsfonds is onderdeel van de samenwerkingsafspraken tussen Weesp en de provincie voor de ontwikkeling van Weespersluis. Wethouder Astrid Heijstee van Onderwijs is er maar wat blij mee. "Het helpt enorm om de extra investeringen in kwaliteit en verduurzaming en onze ambitie nul op de meter voor elkaar te krijgen.” Het gebouw wordt met deze subsidie energieneutraal door onder andere warmte-koudeopslag, warmtepompen, extra isolatie, HR+++ drievoudig glas en zonnepanelen. De zonnepanelen komen op het dak van de schoolgebouwen en de sporthal.
Het bedrag van het Rijk betreft een vergoeding voor de door zonnepanelen geproduceerde energie over een periode van 15 jaar.

Drie verschillende subsidies
Voor de school zijn drie verschillende subsidies aangevraagd. Twee zijn er nu toegekend. Voor wat betreft de laatste aanvraag, de Regeling specifieke uitkeringstimulering sport (SPUK), wacht de gemeente nog op witte rook.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant