Pascal Heije, een van de Golden Boys, traint tegenwoordig onder andere de jeugd van FC Weesp.
Pascal Heije, een van de Golden Boys, traint tegenwoordig onder andere de jeugd van FC Weesp.

Boek over ‘Golden Boys’, met Weesper Pascal Heije in een hoofdrol

Algemeen

WEESP ‘Het verloren team van Ajax.’ Dit is de ondertitel van het boek Golden Boys, dat sinds deze week in de boekwinkel ligt. De Golden Boys is het wonderteam met jeugdspelers van Ajax (A1, tegenwoordig Onder -19 genoemd) die een grote toekomst werden voorspeld, maar uiteindelijk heeft alleen Andy van der Meijde zijn belofte ingelost.

Weesper Pascal Heije, geboren en getogen in Aetsveld, werd gezien als een van de grootste talenten van deze superlichting. Hij werd zelfs Talent van het Jaar bij Ajax, haalde inderdaad het betaald voetbal, maar heeft uiteindelijk bij lange na niet het maximale uit zijn carrière gehaald met onder andere RCB Roosendaal als club.

Eind maart vorig jaar figureerde Pascal Heije, geboren en getogen in Aetsveld, in de portretreeks van WeesperNieuws Extra op zaterdag. Hij was weer terug in Weesp, ging aan de slag bij FC Weesp (waar hij nog steeds actief is) en ging natuurlijk in op zijn carrière, die hem onder in Bali bracht. Op de vraag waarom al die enorme beloften het niet gemaakt hebben, antwoordde hij: “Waar het kort en goed op neerkomt, is dat het ons aan goede begeleiding heeft ontbroken.”

Onoverwinnelijk
Ook zei hij dat het team zich onoverwinnelijk waande. “We gingen de bus in, maakten de hele reis alleen maar gein en waren nooit met de wedstrijd bezig, stapten uit, gingen voetballen en we wonnen. Dat klinkt misschien arrogant en zo is het niet bedoeld, maar zo ging het gewoon.”

In dat artikel hintte Heije al op de komst van een boek over het team vol gevallen sterren voordat ze sterren waren. Dat is er nu. Auteur is sportjournalist Maarten Bax, die al eerder een boek schreef over de Boertjes, Badr Hari en Wesley Sneijder.  

Het A1 team van Ajax dat de Golden Boys werd genoemd. Met staand v.l.n.r.: Hans Bijvank (jeugdsecretaris), Herman Borman (trainer), Sander Keller, Jack Tol, Quido Lanzaat, Alpha Turay, Jeroen Verhoeven, Michael van der Kruis, Andy van der Meijde, Brutil Hosé, Michael Lamey, Frank van Deursen (fysiotherapeut) en Charles Rijks (grensrechter).
Zittend v.l.n.r.: Mitchell Piqué, Marc Stuut, Sijmen Tol, Pascal Heije, Serge van den Ban, Jerryl Tjon-En-Fa, Darl Douglas, Bobby Gehring en Kevin Bobson.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant