Léon de Lange (rechts) heeft als wethouder ook de fusie in zijn portefeuille. Hier tekent hij met zijn Amsterdamse collega Rutger Groot Wassink de fusieovereenkomst.
Léon de Lange (rechts) heeft als wethouder ook de fusie in zijn portefeuille. Hier tekent hij met zijn Amsterdamse collega Rutger Groot Wassink de fusieovereenkomst.

Wethouder Léon de Lange wordt burgemeester Landsmeer

Algemeen

WEESP  Léon de Lange wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Landsmeer. Dit heeft de gemeenteraad van Landsmeer gisteravond besloten. De Lange is momenteel wethouder van onder andere financiën in Weesp.

In september stelde de gemeenteraad een profielschets op van de nieuwe burgemeester en daar hebben 24 personen op gereageerd: 13 mannen en 11 vrouwen. In zijn voordeel spreken volgens de gemeenteraad dat hij gedegen en kundig is, beschikt over goede communicatieve vaardigheden en dat hij ervaring meebrengt op het gebied van een fusie.

Weesper sinds 2013
De Lange is sinds september 2017 actief binnen de D66 afdeling Weesp. Na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 was hij raadslid en fractievoorzitter van D66 Weesp en sinds 9 mei is hij namens deze partij Weesp wethouder voor de gemeente Weesp. De Lange kwam in 2013 in Weesp wonen nadat hij als projectleider de verbouwing van de Lutherse Kerk aan de Nieuwstad voor Dental Clinics had begeleid.
De Lange is na Maarten Miner de tweede wethouder die niet de voltallige zittingsperiode uitzingt. Miner stapte recent op omdat hij het niet eens is met de politieke koers van zijn eigen partij GroenLinks over windmolens in de Bloemendalerpolder.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant