Afbeelding
Foto: WeesperNieuws
Ingezonden

‘Parkeerpijn is nu veel evenrediger verdeeld’

Algemeen

Lezer Pieter van Dijk volgt de verontwaardiging die sommige Weespers voelen jegens het nieuwe parkeerbeleid met verbazing. Hij is juist blij met de uitbreiding van het betaald parkeren en schreef daar een ingezonden brief over:

‘Bijzonder om te lezen dat er in de wijken zonder betaald parkeren nu ineens parkeer problemen zouden zijn. Ik ben zelf woonachtig in het centrum, en wel in het gedeelte waar voorheen geen betaald parkeren was. Sinds jaar en dag hebben wij hier rondjes gereden om een parkeerplaats te vinden. Behalve auto’s van bewoners, stond het hier nl. altijd al stampvol met auto’s van toeristen, winkelend publiek, winkel en horecapersoneel, personeel van het gemeentehuis/stadskantoor B&B’s en andere bedrijven. En wat dacht je van al die mensen van buiten Weesp (maar ook van Weespers uit de wijken buiten het centrum) met een bootje in een van de jachthavens, die zonder enige schroom tijdens hun vakantie de auto op ‘onze’ toch al zo schaarse parkeerplaatsen neerzetten om vervolgens lekker 3 a 4 weken te vertrekken met de boot? En wij na een dag werken maar rondjes rijden of bekeuringen oplopen voor fout parkeren. 

Regelmatig was parkeren voor ons alleen mogelijk op ruime loop afstand van de eigen woning, en de laatste jaren uit pure nood zelfs maar op plaatsen waar dit eigenlijk niet was toegestaan. Nu is naar mijn idee de pijn veel evenrediger verdeeld, wij (de vergunninghouders) kunnen redelijk in de buurt parkeren en de bewoners van de wijken zonder betaald parkeren ook. Misschien niet meer altijd voor de eigen deur, maar ach dat kunnen wij ook nu bij lange na nog niet altijd Ik zeg gemeente Weesp/Amsterdam top geregeld, het kost ons geld, maar ik heb het er graag voorover. Kunnen wij ook weer eens in de omgeving van ons huis parkeren. Ps. Gemeente, waarom worden eigenaren van een auto, geregistreerd op een adres in de betaald parkeren zones niet gewoon verplicht een vergunning aan te vragen? Dat kan toch niet zo heel ingewikkeld zijn?’
Pieter van Dijk, Weesp

Wilt u hierop reageren of wilt u iets anders delen met de lezers van het WeesperNieuws? Stuur uw bijdrage, bij voorkeur met een foto van de kwestie/situatie, naar redactie@weespernieuws.nl. De redactie beslist of een ingezonden brief wordt geplaatst.

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant