Boek-, en kantoorvakhandel de Ark in 1969
Boek-, en kantoorvakhandel de Ark in 1969

Met het sluiten van De Ark verdwijnt een begrip in Weesp

Algemeen

WEESP - Kantoorvakhandel De Ark is één van de bekendste winkels in Weesp. De zaak, die nu noodgedwongen moet sluiten, hoorde echt bij het Weesper winkelbestand.

Boekenhandel De Ark en de gelijknamige kantoorvakhandel komen voort uit één zaak. Auteur Marius van Melle schrijft hierover in zijn 'Boekhandel in beweging' (over de geschiedenis van boekwinkel De Ark): 'In Weesp vond in 1971 een verhuizing van de boekhandel plaats. De aanleiding hiervoor was de beslissing om de handel in boeken en die in kantoorartikelen in aparte panden onder te brengen. (..) In het najaar werd besloten om de zaken te splitsen.'

De kantoorvakhandel en de boekenwinkel gingen ieder hun eigen weg, maar bleven voor veel Weespers toch nog aan elkaar verbonden, al was de naam het enige dat de winkels nog aan elkaar verbond.

Sindsdien konden Weespers bij kantoorvakhandel De Ark terecht voor alles op het gebied van kantoorspullen. Na de sluiting van kantoorboekhandel en speelgoedwinkel Ruitenbeek in 2005 werd in de winkel ook een hoek voor speelgoed ingeruimd. In 2009 kwam daar het postkantoor bij, na de sluiting van het grote postkantoor aan de Oudegracht. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant