Directeur Marc Smit tijdens de IVW-bijeenkomst.
Directeur Marc Smit tijdens de IVW-bijeenkomst.
Video

Bedrijf van het Jaar vraagt duidelijkheid

Algemeen

WEESP - Smit & Zoon vraagt de gemeente om snel duidelijkheid te geven over de toekomst van de Nijverheidslaan. De huidige onduidelijkheid staat investeringen in de weg.

Dat zei directeur Marc Smit dinsdag bij de uitreiking van de IVW Award voor Weesper Onderneming van het Jaar aan zijn bedrijf. Hij sprak ook namens de andere bedrijven aan de Nijverheidslaan.

De gemeente Weesp laat onderzoeken of de Nijverheidslaan een woongebied kan worden. Smit en andere bedrijven zouden daar dan wegmoeten. "Wij hopen hier te kunnen blijven. Je kunt onze fabriek niet oppakken en ergens anders neerzetten; we zullen dan alles opnieuw moeten bouwen. Dat kost heel veel geld", legde Smit uit.

Het bijna 200-jarige familiebedrijf doet in synthetische looistoffen voor de leerindustrie en daarnaast in visoliën. Wereldwijd werken er 200 mensen, van wie 80 in Weesp. "We zijn een gezond bedrijf en we zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Daar hoort bij dat we moeten blijven investeringen in innovaties. Daarom is die duidelijkheid over onze huisvesting van groot belang", aldus Smit.

Audio: Interview Marc Smit op Radio Weesp

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant