Smit & Zoon vorig jaar nog uitgeroepen  tot Onderneming van het Jaar
Smit & Zoon vorig jaar nog uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar

Smit en Solarclarity in finale Noord-Holland

Algemeen

WEESP - De Weesper bedrijven Smit & Zoon en Solarclarity zijn doorgedrongen tot de finale van de Ondernemersverkiezing van Noord-Holland. De finalisten hopen op zoveel mogelijk stemmen van collega-ondernemers, want wie de meeste stemmen vergaart wint de publieksprijs.

Dat het beide aansprekende bedrijven zijn, was in Weesp al duidelijk. De IVW-award voor de Weesper Onderneming van het Jaar ging dit jaar naar Solarclarity en vorig jaar naar Smit & Zoon.

Smit & Zoon is genomineerd in de categorie MKB groot, Solarclarity dingt mee in de categorie MKB midden. In elke categorie zijn tien finalisten. Er zijn een juryprijs en een publieksprijs. Om de publiekswinnaar te bepalen, wordt het publiek gevraagd om te stemmen. De finalisten maken daar ook reclame voor. Ondanks dat Smit en Solarclarity in verschillende categorieën zijn ingedeeld, kan niet op beide gestemd worden. Voor de publieksprijs kan er namelijk per e-mailadres slechts één keer gestemd worden. Dat stemmen kan op www.ovnh.nl.

Daarnaast is er de vakjury die per categorie (MKB groot, midden, klein) één winnaar aanwijst. Dat gebeurt tijdens een verkiezingsavond op 7 mei in Haarlem waarop de finalisten zich moeten presenteren. Op grond van de presentatie op de avond en alle verkregen informatie (alle genomineerde ondernemingen worden voor die tijd bezocht door de jury) kiest de jury per categorie een winnaar. Dat levert de eretitel 'Beste Onderneming van Noord-Holland' op. "Een belangrijke erkenning voor ondernemerschap in de provincie", aldus de organisatie. De verkiezing kent een prijzenpakket ter waarde van 5.000 euro.

De jury is samengesteld uit prominenten uit het Noord-Hollandse bedrijfsleven onder voorzitterschap van gedeputeerde Jan van Run.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant