Map van Arnhem in augustus 2007 (portretfoto André Verheul sr.)
Map van Arnhem in augustus 2007 (portretfoto André Verheul sr.)

Afscheid van 'de enige echte Weespse'

Algemeen

WEESP - "Mijn hart, ziel en zaligheid liggen in Weesp." Een kenmerkende zelfomschrijving van Map van Arnhem-van Geijn. Zaterdag is ze overleden.

Daarmee verliest Weesp een hartelijke en energieke vrouw die op vele terreinen in de stad actief is geweest. Een greep: de Laurentiusschool, K&V, Triton, het Comité tot Leniging der Noden, de padvinderij, Rapiditas, verpleeghuis Hogewey, het gemeentemuseum, de ANBO en Radio Weesp.

Map van Arnhem was ook raadslid voor de VVD, hoewel ze van zichzelf vond dat ze geen politica was. "In dat wereldje zijn veel dingen die me tegen de borst stuiten", zei ze. Toch bleef ze opduiken op kieslijsten, maar dan liever op een onverkiesbare plaats. Zo behield ze toch haar invloed.

In 2000 werd Map van Arnhem ereburger van Weesp en kreeg ze de bijbehorende Erepenning. Ze droeg Weesp in haar hart. "Ik denk dat het 'm toch zit in het kneuterige van deze stad. De herkenbaarheid van de mensen spreekt me erg aan", zei ze in een interview met het WeesperNieuws.

'Enige echte Weespse'
Oud-wethouder Cor van der Poel, die Van Arnhem lange tijd meemaakte binnen de VVD, omschrijft haar als een vrouw met gevoel voor mensen die vooraan stond bij het ontplooien van activiteiten. En als het niet ging zoals ze wilde, zei ze: 'Pas op hè, ik ben hier de enige echte Weespse.'

Map van Arnhem (84) was enige tijd ziek en liet zich de laatste tijd niet vaak meer zien.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant