Straatnamen van Weesp: Ds. J.P. Tazelaarlaan

Dominee Tazelaar ging 41 jaar voor in Weesp

vr 5 aug, 11:15 · leestijd 2 minuten Algemeen
Ds. J.P. Tazelaarlaan is vernoemd naar dominee Tazelaar. Hij was 41 jaar lang verbonden aan de gereformeerde kerk van Weesp.
Ds. J.P. Tazelaarlaan is vernoemd naar dominee Tazelaar. Hij was 41 jaar lang verbonden aan de gereformeerde kerk van Weesp. Foto: Lejla Hulsebos

Weesp telt telkens meer straatnamen, allemaal met een eigen betekenis en geschiedenis. Straten waar je misschien al honderd keer doorheen bent gelopen, al twintig jaar woont of waar je misschien nog nooit bent geweest. In de serie ‘Straatnamen van Weesp’ lichten we elke week een straat uit en kijken we naar de geschiedenis en de oorsprong van de naam.

Deze week gaat het over: Ds. J. P. Tazelaarlaan. De straat is vernoemd naar predikant Tazelaar. De predikant verbond zich al vlak na zijn afstuderen, in 1886, aan de gereformeerde kerk in Weesp en bleef dat tot aan zijn ‘pensioen’ in 192..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.