WDO hoopt op meer duidelijkheid met koopweekend
WDO hoopt op meer duidelijkheid met koopweekend

Weesp krijgt elke maand koopweekend

Algemeen

WEESP - Elk laatste weekend van de maand wordt koopweekend in Weesp. Dat heeft de WDO besloten. Het grootste deel van de winkels is in dat weekend op vrijdag doorlopend open tot 20.00 uur, op zaterdag tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Met dit besluit willen de winkeliers meer duidelijkheid verschaffen over de openingstijden van de winkels in de binnenstad. De eenduidigheid was de laatste jaren ver te zoeken. Pogingen tot afstemming en daarmee de duidelijkheid voor de winkelende klant stierven vaak een stille dood.

De WDO stelde per jaar een aantal vaste koopzondagen vast, maar omdat dat voor andere detaillisten niet ver genoeg ging, openden zij al langer op de laatste zondag van de maand hun winkeldeuren. Voor het winkelend publiek was het een verrassing welke winkel er open was en welke niet.

De koopavond op de reguliere vrijdagavond zoals voorgesteld aan de WDO-leden verdwijnt. Dat betekent niet dat alle winkels dan dichtgaan, sommige winkels houden koopavond omdat ze dat toch fijner vinden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant