Afbeelding

Veel activiteiten op eerste lente-koopzondag

Algemeen

WEESP - In bijna elke straat is zondag wel een activiteit tijdens de koopzondag van de Weesper winkeliers. De koopzondag is extra feestelijk omdat deze week de lente begint.

De ondernemers op de Nieuwstad slaan de handen ineen om het winkelpubliek te laten schitteren op de catwalk. Vrouwen (25+) en meisjes tussen de 5 en 8 jaar worden uitgedaagd om 'en public' jurken uit de nieuwe collectie van King Louie en Petit Louie te showen. Dit populaire merk is te koop bij Karin Wesselman. "Wie mee wil doen, kan zich tot en met vandaag voor een doorpas bij mij melden", zo laat Karin Wesselman weten.

Ook op de Nieuwstad: muziek van DJ Albert, een boekenveiling bij de BoekenArk, een preview bij Bijna Thuis en ballonnen en schminken voor kinderen. Vanaf 17.00 uur is er bij Café Amstelstroom livemuziek en gratis groentesoep. En om de hoek, op het Binnenveer, zijn popcorn en suikerspinnen te krijgen.

Dan naar de Nieuwstraat. Fallati, Ongers en ChaCha tonen de nieuwste voorjaarsmode met een modeshow in de straat. De kleding wordt geshowd door danseressen van Dansstudio Van Harten. Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur zijn de modeshows, op de halve uren zijn er dansdemonstraties. 

Achter in de Slijkstraat kan het winkelpubliek meedoen aan een hogehakkenrace. De beschikbare maten zijn van 36 tot en met 41. De drie snelste tijden worden beloond met leuke prijzen.

Koopzondag wordt normaal gesproken op de laatste zondag van de maand gehouden, maar volgende weekend kan dat niet vanwege Pasen. Daarom zijn veel winkels in het centrum aanstaande zondag (24 maart) van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant