Opknapbeurt schansen lijkt er toch wel te komen.
Opknapbeurt schansen lijkt er toch wel te komen. T

Nieuw schansenplan in de maak

Algemeen

WEESP - Op het stadhuis wordt nagedacht over een nieuw plan om de schansen op te knappen. Ook de provincie Noord-Holland praat weer mee.

Vorige week zette de gemeenteraad een streep door het plan om de schansen van Weesp te reconstrueren. Daarmee kwam aan een jarenlange discussie een eind. De verwachting was dat daarmee ook alle mogelijkheden waren verkeken op financiële steun van de provincie.

Nu blijkt dat coalitiepartijen WSP, GroenLinks en PvdA het opknappen van de schansen toch niet zomaar laten vallen. De partijen werken aan een nieuw schansenplan. Minder rigoureus, te onderhouden binnen de bestaande middelen voor onderhoud en met steun van de provincie.

Want vanuit Haarlem is er wel degelijk interesse om naar een nieuw plan te kijken, zo zegt de provincie Noord-Holland in het WeesperNieuws. De historische waarde van de Stelling van Amsterdam (de schansen in Weesp zijn daar onderdeel van) is namelijk groot. De provincie ziet graag dat er iets met de vervallen schansen gebeurt. 

Wethouder Herman Tuning hoopt dit najaar al een plan te kunnen presenteren. "Ik hou wel een slag om de arm, de zomer komt er immers aan", zo zegt hij in de krant. 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
"Dit is een zorgprobleem, geen veiligheidsissue" Overlast door verwarde personen groeit al jaren achtereen Algemeen 28 sep, 14:00
Logo
Afbeelding
Nieuwkomersklas Kors Breijerschool Bijzondere klas maakt van kinderen uit alle windstreken gewone leerlingen Algemeen 28 sep, 13:17
Afbeelding
Weesp kan meedoen aan Amsterdamse Pubquiz Algemeen 28 sep, 10:53
Afbeelding
Bingo Versa Welzijn voortaan in kantine FC Weesp Buurt & wijk 28 sep, 08:00
Logo
Afbeelding
Charelle en Floor finishen Tour for Life Zadelpijn, 1,1 miljoen euro en een huwelijksaanzoek Sport 27 sep, 16:00
Afbeelding
Weg is de veiligheid van de Vinex-pallisade Column De Nieuwe Weesper Algemeen 27 sep, 14:00
Afbeelding
Vacatures van de Vrijwilligerscentrale Algemeen 27 sep, 13:00
Logo
Afbeelding
Open Dag het Domijn Ateliers en werkplaatsen open Algemeen 27 sep, 11:20
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief