Het Weesper Saxofoonkwart met Rob Stegeman, Frank van de Gender, Tristan da Cunha en Dayene Haas.
Het Weesper Saxofoonkwart met Rob Stegeman, Frank van de Gender, Tristan da Cunha en Dayene Haas.

5 mei: Weesp krijgt bevrijdingsconcert

Algemeen

WEESP - Voor het eerst wordt er in Weesp een bevrijdingsconcert gehouden op 5 mei. Bevrijdingsdag wordt dit jaar gevierd.

"Het is dit jaar 70 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd en dat is niet niks", licht Petra Bouwman van de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp het uitgebreidere programma van dit jaar toe. 

5 mei wordt een dag vol activiteiten: van een carillonconcert en voetbalwedstrijd tot een bevrijdingsmaaltijd en een bevrijdingsconcert.

Op het water
Het concert in samenwerking met de City of Wesopa is zowel het hoogtepunt als de afsluiter van de dag. Het Weesper Saxofoonkwartet heeft al eerder gespeeld tijdens de herdenking op de Ossenmarkt en verheugt zich daarom extra op een bijdrage aan een vrolijke Bevrijdingsdag.

Bijzonder
Tristan da Cunha: "Het wordt heel bijzonder. Dat het een openluchtconcert is en ook nog eens op het water maakt het heel sfeervol en laagdrempelig. We hopen dat de Kom straks vol staat met Weespers die Bevrijdingsdag samen willen vieren."

Het concertprogramma is nog niet rond, maar Da Cunha wil al wel verklappen dat zijn kwartet niet alleen muziek uit het eigen repertoire gaat kiezen, maar speciaal voor dit concert ook een begeleidende rol gaat vertolken. De 18-jarige zangeres Swaen Lievestro uit Weesp gaat popnummers vertolken, waarbij ze muzikaal wordt begeleid door de vier saxofonisten. De Weespse treedt wel vaker op. Zo zong ze vorig jaar in de theatervoorstelling van het Vechtstede College samen met Noa Foppen het nummer 'Crazy'.
 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant