Sara's keus: De 'Pleur maar neer' Pavlova
Sara's keus: De 'Pleur maar neer' Pavlova

WeesperNieuws komt met Weesper kerstmenu

Algemeen

WEESP - Het WeesperNieuws komt voor het eerst met een Weesper kerstmenu. In de krant van morgen (woensdag 16 december) staan de recepten voor een driegangenkerstdiner, samengesteld door Weespers die (ook) actief zijn op culinair gebied. 

Drie gangen
Culinair journalist Anneke Ammerlaan bedacht een voorgerecht: warme wortelmousse met korianderboter. Demoslager Gertjan Kiers van Fontijn Vlees in Weesp deelt zijn recept voor côte de boeuf in rodewijnsaus. Als dessert verklapt cabaretière Sara Kroos hoe je de 'Pleur maar neer' Pavlova uit haar nieuwste taartenboek maakt. 

De gerechten zijn bewerkelijk, maar ook goed te doen voor wie normaal niet zo uitgebreid kookt. De drie Weespers hebben gezorgd voor een duidelijke werkbeschrijving. 

Tot slot geeft vinoloog Alexander Bruch (vanaf morgen raadslid af) wijnadviezen bij elk gerecht. 

Mocht u het diner of een van de gerechten maken, dan hoort de redactie graag of het heeft gesmaakt! 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Japanse duizendknoop Steeds meer meldingen van Japanse sloopplant Algemeen 29 jun, 12:00
Afbeelding
Ruim 300 kinderopvanglocaties doen mee aan 10de editie ModderDag Algemeen 29 jun, 11:00
Afbeelding
Werkzaamheden stoepen Nieuwstraat tot september Algemeen 29 jun, 10:10
Logo
Afbeelding
Nieuwe salsa dansschool Vivendi Dance Collective: ‘Salsa brengt mensen samen’ Algemeen 28 jun, 14:15
Afbeelding
Vrijwilliger worden bij een Weesper sportvereniging Vrijwilligersvacatures 28 jun, 12:20
Logo
Afbeelding
Hollands Glorie biedt zakelijke tochten aan ‘Relaties worden beter van een vaartocht’ B2b 28 jun, 11:24
Logo
Afbeelding
column Nora Schenk Weespers aan de wijn Algemeen 28 jun, 09:54
Afbeelding
Aanmelden voor cursus Kreatieve Groep Weesp kan vanaf 1 juli Algemeen 28 jun, 09:15
Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief