Afbeelding

Kijken naar oplossing voor vlag

Algemeen

WEESP - Er komt een onderzoek of in de toekomst de vlag niet gewoon vanaf het stadhuis kan worden uitgestoken. Dat heeft burgemeester Bas Jan van Bochove beloofd.

In de laatste raadsvergadering van dit jaar stelden alle partijen vragen over het besluit om niet meer te vlaggen vanaf de zolder van het stadhuis, zoals het college van B en W onlangs besloot. 

Belofte
De partijen wilden eerst, met een motie, het college dwingend opleggen om onderzoek te doen naar de kosten van het aanpassen van het vlagsysteem, maar burgemeester Van Bochove beloofde na de discussie al dit ter hand te nemen. Dat was voor de partijen voldoende. De offerte wordt weer bij de gemeenteraad neergelegd, zodat de partijen straks zelf kunnen beslissen of zij het de moeite waard vinden. Er is op dit moment geen enkele inschatting wat het aanpassen naar eigentijdse standaarden zou kosten. 

Wel, zo voegde de burgemeester eraan toe, wordt er tot dat moment niet gevlagd van het stadhuis omdat de huidige situatie onveilig is en de gemeente aansprakelijk is als er iets gebeurt. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant