Afbeelding
Foto's

Verkeer A1 eind augustus onder Vecht door

Algemeen

WEESP - Zeker tachtig wegenbouwers zijn nu zes dagen per week, 24 uur per dag aan het werk om het aquaduct bij Muiden op tijd af te krijgen. In het laatste weekeinde van augustus rijden de eerste auto's daar op de A1 onder de Vecht door.

Dankzij het zachte winterweer wordt er nu volop doorgepakt met het storten van beton. Afgelopen weekeinde stond er nog water in de bouwput bij het aquaduct. Dat is nu allemaal weggepompt. Hoe dat zit, wordt uitgelegd in het filmpje onder aan deze pagina. 

Het aquaduct wordt met twaalf rijstroken het breedste van Europa (65 meter). De omvang is het moeilijkste aspect van het project, zo werd vandaag uitgelegd tijdens een rondleiding van Rijkswaterstaat voor de pers. De bouwplaats is indrukwekkend. Een deel van de constructie onder de Vecht is al gereed.

Hier is goed te zien waar de rijbanen straks komen. Tegelijk is duidelijk dat er nog veel werk verzet moet worden. Maar alles ligt op schema, zo wordt ons verzekerd.

Volgens de planning kan het verkeer na zondag 28 augustus gebruikmaken van het aquaduct. Dat wil zeggen: voorlopig alleen het verkeer richting Lelystad, zo meldt de aannemer.

Hierboven stroomt de Vecht.


Video Rijkswaterstaat.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant