Van Bochove tijdens de nieuwjaarsspeech.
Van Bochove tijdens de nieuwjaarsspeech.

Samenwerking Vechtgemeenten is voorbij

Algemeen

WEESP - De gemeentelijke samenwerking van Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht heeft geen toekomst meer. Die conclusie trekken de drie gemeenten nu Wijdemeren aanstuurt op een samengaan met Hilversum.

Weesp zal opnieuw naar haar bestuurlijke toekomst moeten kijken. Dat Weesp Wijdemeren volgt in een fusie met Hilversum per 1 januari 2019 of 2020 is niet ondenkbaar.

Voor burgemeester Bas Jan van Bochove is het te vroeg om al conclusies van dien aard te trekken. "Er zijn nog andere alternatieven mogelijk. Daar zal de gemeenteraad zich eerst over moeten buigen." Welke alternatieven dat zijn en of ze reëel zijn, is de vraag. Zeker is dat de commissaris van de Koning in Noord-Holland aanstuurt op een gemeentelijke fusie voor Weesp. In onze regio zijn er inmiddels geen andere smaken meer dan Hilversum.

Sociaal domein
Om het zware takenpakket in het sociaal domein uit te voeren, is Weesp tot 2018 verzekerd van de samenwerking met Stichtse Vecht en Wijdemeren. Of het kleine Weesp dat alleen aankan, is zeer de vraag. Dat is een grote zorg, erkent Van Bochove.

Burgemeester Bas Jan van Bochove is onder meer over dit onderwerp te horen tijdens ons wekelijks gesprek met B en W, elke vrijdagavond om 18.00 uur op Radio Weesp. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant