Afbeelding

Wijdemeerders zien meer in fusie langs de Vecht

Algemeen

WEESP - Een fusie met de gemeenten langs de Vecht is logischer dan met Hilversum. Dat vertelden inwoners van Wijdemeren op een speciale avond over de toekomst van de gemeente.

Weet u het nog? Het gemeentebestuur van Wijdemeren besloot dit jaar vrij onverwacht liever een fusie met Weesp en Hilversum te willen, dan een fusie met Weesp en Stichtse Vecht. Een ommekeer in het denken: Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht werken nu intensief samen.

Logisch
Inwoners van Wijdemeren vinden die samenwerking ook logischer, zo blijkt een gespreksverslag van een bewonersavond over de toekomst van Wijdemeren. "Geen van de aanwezigen is op voorhand een uitgesproken voorstander van een fusie met Weesp en Hilversum", zo is de uitkomst. "Als iemand aangeeft dat een fusie met Hilversum betekent dat de inwoners van Wijdemeren ook iets over Hilversum te zeggen krijgen, kan dat op weinig bijval rekenen. "

"De eerder verkende fusie met Stichtse Vecht in de provincie Utrecht was volgens een aanwezigen een veel logischer optie."

Splitsen
Een andere mogelijkheid die naar voren gebracht wordt is om de gemeente Wijdemeren op te splitsen. "Wijdemeren is nog geen oude gemeente. Een deel van de dorpen is meer gericht op Hilversum en een ander deel meer op Weesp."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant