Commissaris van de Koning temidden van het Weesper college van B en W.
Commissaris van de Koning temidden van het Weesper college van B en W.

Provincie blijft hameren op fusie Weesp en Wijdemeren

Politiek

WEESP - Commissaris van de Koning Johan Remkes stuurt nadrukkelijk aan op een fusie van Weesp en Wijdemeren. Die boodschap bracht hij namens het provinciebestuur van Noord-Holland over tijdens zijn werkbezoek vandaag aan Weesp.

Remkes zei: "Het aantal bestuurlijke spelers in de Gooi en Vechtstreek moet fors worden teruggebracht. Daar past dus ook een fusie van Weesp en Wijdemeren in."

Weesp wil niet
Weesp wil dat op dit moment helemaal niet en zet vol in op een gemeentelijke samenwerking (maar geen fusie) met Wijdemeren en Stichtse Vecht. Volgens burgemeester Bas-Jan van Bochove heeft Weesp dat standpunt duidelijk gemaakt aan de CvK.

Beide opvattingen zijn niet nieuw. Of Weesp en Noord-Holland over dit gevoelige onderwerp nader tot elkaar zijn gekomen, is de vraag. Zowel Remkes als Van Bochove liet weten erop te vertrouwen dat de andere partij overtuigd kan worden. 

Toon
De toon van Remkes was niettemin dringend. "Ik weet dat het een gevoelig onderwerp is, maar op een gegeven moment moet je ook zeggen: we gaan die kant op. Ik heb vrij helder aangegeven hoe ik tegen de zaak aankijk."

Verkiezingen
Weesp toont zich niet onder de indruk van wat Remkes kwam vertellen. Eerst worden de Provinciale Statenverkiezingen afgewacht. Daarna kan de zaak er weer heel anders voorstaan.

[Audio] Beluister hier de reactie van Johan Remkes

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant