Afbeelding

Gevaarlijke Vechtbrug N236 eindelijk aangepakt

Algemeen

WEESP - Wie op de N236 naar Bussum rijdt, ziet de nieuwe weg al in het weiland liggen: het werk aan het volgende deel van de provinciale weg is begonnen.

Het is het volgende traject in de grootschalige opknapbeurt van de hele N236 tussen Amsterdam en Bussum. Eerder werd al het deel tussen Amsterdam en Driemond en naar Weesp in fases onderhanden genomen. Tientallen bomen zijn vorige maand al gekapt om ruimte te maken voor de nieuwe weg. Huzarenstukje van deze opknapronde wordt de bouw van een compleet nieuwe Vechtbrug die de huidige en te smalle brug over de Vecht gaat vervangen.

Ongelukken
Met de vervanging wordt de brug eindelijk aangepakt: de afgelopen jaren gebeurden daar meerdere ongelukken, sommige met dodelijke afloop. Na die ongelukken werd de brug al behangen met waarschuwingsborden en moest het gaspedaal worden losgelaten, maar de Vechtbrug blijft te smal voor het huidige verkeer en dan vooral voor vrachtwagens.

Op dit moment wordt naast de huidige brug het zand opgereden voor het nieuwe talud. 

Rotondes
Er komen ook drie nieuwe rotondes. De kruising tussen de N236 en de Klompweg (richting Weesp en Nigtevecht) wordt een rotonde, de kruising met de Dammerweg wordt een rotonde en hetzelfde geldt voor de kruising met de 's-Gravelandseweg ter hoogte van Fort Uitermeer. Dit allemaal om de verkeersveiligheid te vergroten. De bouw van de nieuwe brug start dit najaar al. De rotondes worden volgend jaar zomer aangelegd (dan wordt de weg ook drie keer een weekend afgesloten) en het hele project moet begin 2018 af zijn. Daarna schuift het werk op en wordt de weg verder richting Bussum aangepakt.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant