Zo gaat het eruitzien. Nigtevecht ligt aan de rechteroever.
Zo gaat het eruitzien. Nigtevecht ligt aan de rechteroever. Foto: Provincie Noord-Holland

Langs Vecht en Gein: een mooi nieuw rondje

Natuur en Milieu

NIGTEVECHT 'De brug van niets naar nergens' noemen ze hem in Nigtevecht. Als je langs het kanaal bij Nigtevecht rijdt, zie je de constructie al liggen. Hebben wij in Weesp misschien iets aan deze elf miljoen kostende fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal?

De brug komt tussen het dorp Nigtevecht en Fort Nigtevecht. Dat Nigtevechters straks in 10 minuten naar station Abcoude fietsen is mooi meegenomen, maar de investering is vooral gedaan om nieuwe routes te creëren voor fietsers uit de wijdere omtrek. De provincies Noord-Holland en Utrecht noemen het: de ontbrekende schakel in het toeristische fietsnetwerk tussen het gebied van Vecht, Plassen en het Gooi enerzijds en de fietsroutes langs Gein, Angstel, Waver en verder anderzijds.

Rondje Vecht-Gein
Hebben wij in Weesp nog iets aan de brug van elf miljoen? Tijdwinst voor de fietsforens levert hij niet op, maar er ontstaat mogelijk wel een prettiger route.

Willen we een mooi rondje fietsen of wandelen, dan leidt de fietsbrug ons naar nieuwe wegen. Bijvoorbeeld langs de Vecht van Weesp naar Nigtevecht en via het Gein weer terug. Een fraai nieuw rondje van 15 kilometer.

Zomer 2018
De brug ligt nu nog bij de loswal in Nigtevecht en wordt later naar zijn bestemming gevaren. Medio 2018 is de brug klaar, een half jaar later dan gepland. 

Lees verder in de digitale editie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant