Oskar van Alphen voor het laatst gezien in de Kerklaan

WEESP Oskar van Alphen (46) is voor het laatst gezien in de Kerklaan, ter hoogte van Kapsalon Kalle. Dat blijkt uit camerabeelden, gemaakt in de nacht van zijn verdwijning.

Hij passeerde die beveiligingscamera in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 december om 02.38 uur, zo laat de politie weten. Daarna ontbreekt ieder spoor van de Weesper. 

Gangen nagaan
De politie en familie hopen op nieuwe tips, en daarmee ook op nieuwe aanknopingspunten. Op dit moment is er geen enkele aanwijzing over wat er met Oskar is gebeurd en waar hij kan zijn. Het onderzoekt concentreert zich nu vooral op het natrekken van tips en het nagaan van Oskars gangen. De politie: "Voor een nieuwe fysieke zoekactie, hebben we eerst meer informatie nodig." Oskar had die avond zijn mobiele telefoon niet bij zich, waardoor uitpeilen weinig helpt. 

In en rond het water
De politie heeft in de eerste dagen na zijn verdwijning samen met de brandweer gezocht in wateren tussen het centrum en Oskars huis aan de Sportparklaan. Ook familie, vrienden en andere betrokkenen kamden de omgeving uit. Gevreesd werd dat de blinde Oskar die nacht in het koude water was beland. Dat is nog steeds een reële mogelijkheid, maar de politie houdt alle scenario's open. Ook Oskars woning en berging zijn onderzocht. 

Cafébezoek
De Weesper bracht vrijdag - zoals wel vaker - een bezoek aan het café. Deze avond zat hij in Bijna Thuis aan de Nieuwstad. Na sluitingstijd ging hij te voet naar huis. Zijn familie sloeg de volgende dag alarm toen bleek dat Oskar niet was thuis gekomen. 

Schilderswijk
Wie informatie heeft die de politie op weg kan helpen, wordt verzocht te bellen met 0900-8844. Een woordvoerder van de familie vraagt nadrukkelijke hulp aan de bewoners  van de Schilderswijk/Nijhoffstraat: "Aan de hand van camerabeelden waar Oskar wel en niet op staat, valt te concluderen dat hij via de Schilderswijk en Nijhoffstraat is gelopen of wilde lopen. Dat is ook een voor de hand liggende route. Hopelijk is er iemand in deze buurt die meer weet of misschien ook iets op camera heeft staan?"   

Signalement Oskar van Alphen: 46 jaar, 1.78 meter lang, donkerbruin haar en donkere kleding. Hij gebruikt een blindenstok. 


8 reacties
Elke woensdag het WeesperNieuws per e-mail
Meer berichten