Het clubhuis op Golfbaan Weesp. Dit blijft gewoon staan.
Het clubhuis op Golfbaan Weesp. Dit blijft gewoon staan. Foto: golfvereniging Weesp

Plan voor 20 lodges op Golfbaan Weesp in vergevorderd stadium

B2b

WEESP Gerhard van Galen, mede-eigenaar van Golfbaan Weesp, vertrouwt erop dat hij volgend jaar van start kan gaan met de bouw van 20 bescheiden golflodges op de plek waar nu nog het driving range gebouw op de golfbaan staat. Graag had hij er 24 gerealiseerd, maar daarvoor krijgt hij geen toestemming omdat deze niet passen binnen het bestaande bouwvlak. Maar met twintig is hij tevreden.

Van Galen wil al langere tijd de dienstverlening van Golfbaan Weesp uitbreiden met een aantal lodges. “Of eigenlijk zijn het hotelkamers van circa 23 vierkante meter”, legt hij uit. In de eerste opzet zouden het er 24 moeten worden: 16 op de plek van het gebouw op de driving range en nog acht daar haaks op. Maar daarvoor krijgt hij geen toestemming van de provincie Noord-Holland omdat dit kan leiden tot verstoring van het weidevogelgebied. Van Galen denkt dat dit wel meevalt, maar nu hij de handen niet op elkaar krijgt voor het oorspronkelijke plan, kiest hij eieren voor zijn geld en wordt dit aangepast. Nu komen er twintig in twee lagen van 10.

Nieuw plan
In februari hoopt hij het nieuwe plan te kunnen indienen, waarna hij erop vertrouwt dat het licht op groen gaat. De lodges worden van hout en komen eruit te zien passend bij de rest van opstallen. In januari volgend jaar hoopt hij te kunnen starten met de bouw, waarna de oplevering voor de zomer volgend jaar is gepland. Er is namelijk en relatief korte bouwtijd, omdat de lodges voor een belangrijk deel in de fabriek worden ‘voorgebouwd.’

Om de bouw mogelijk te maken, moet de driving range een stukje opschuiven. Deze dient meteen zodanig te worden aangepast dat de ‘hardhitters’ hun ballen niet te ver weg kunnen slaan. “Er komen hogere palen met netten, zodat iedereen gewoon veilig kan golfen”, licht hij toe.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief