Afbeelding

Standpunten IVW op Omgevingsvisie Weesp 2050 verpakt in heldere video

B2b

WEESP Bedrijvenvereniging IVW heeft een zienswijze ingestuurd op het ontwerp-Omgevingsvisie Weesp 2050. Om deze zienswijze goed en toegankelijk te presenteren, heeft de IVW de belangrijkste standpunten verpakt in een zogeheten ‘explainer’. Dit is een video die onderaan dit bericht staat.

De Omgevingsvisie Weesp 2050 is een belangrijke visie en omvat de visie over de ruimtelijke ordening en een aantal andere belangrijke zaken. Vanaf 2022 moet elke gemeente een dergelijke visie hebben vastgesteld en de gemeente Amsterdam heeft toegezegd dat de Omgevingsvisie Weesp 2050 een integraal onderdeel wordt van de Omgevingsvisie Amsterdam. Dit kan dus worden gezien als de nalatenschap van Weesp aan Amsterdam, zowel voor bewoners als voor bedrijven. Het omvangrijke document is te downloaden via onze pagina www.ivw-weesp.nl/weesp2050. Belangrijk voor ondernemers zijn de pagina’s 62 tot en met 79. 

Deadline
De IVW heeft zich over de inhoud gebogen en heeft een zienswijze ontwikkeld die de gemeente binnenkort ontvangt. Dat moet voor 24 maart gebeurd zijn, want dat is de deadline. De gemeente zal zich vervolgens over de argumenten buigen en haar conclusies meenemen in een definitieve versie.

In de zogeheten ‘explainer’ worden de ondernemers door IVW-bestuurslid Ria Hagen bijgepraat over de belangrijkste uitgangspunten van de IVW. Zij wordt op een speelse manier geprikkeld door Daan Nieber, presentator van onder andere het tv-programma De Keuringsdienst van Waarde en sinds enige tijd woonachtig in Weespersluis. 

Om te laten blijken dat de ondernemers achter de zienswijze van de IVW staat, is er ook de mogelijkheid om te laten weten dat je je ermee eens bent. “Zo creëren wij het draagvlak dat hard nodig is in antwoord op de visie van de gemeente. Bekijk dus vooral deze explainer en reageer”, roept de IVW ondernemers op.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant