De kliko waarschuwt fietsers en automobilisten.
De kliko waarschuwt fietsers en automobilisten. Foto: Sophie Kerssemakers

De weg is weg: nu ook zinkgat in Aetsveld

Buurt & wijk

WEESP - Een maand nadat er spontaan een gat in de weg was gevallen op het Waagplein is het nu de beurt aan Aetsveld: op de Waardijnstraat zit een flink zinkgat midden in het wegdek. Volgens omwonenden is het gat spontaan ontstaan.

Het gat is diep, je kunt er met gemak een kratje bier in laten zakken. Of een halve kinderfiets. De straatstenen zijn de kuil in gerold en onderin zijn de contouren van een tunnel of een buis zichtbaar. Een attente buur heeft voor de veiligheid dan ook naast het sinkhole een groene kliko neergezet, die trouw de wacht staat te houden. Andere markeringen zijn er nog niet te bekennen, ook al is de melding aan Waternet is al enkele uren geleden gedaan.

“Het is niet de eerste keer dat het op deze plek gebeurt”, vertelt een bewoonster. Ongeveer een week geleden zag een overbuurvrouw mensen van Waternet op deze plek in de weer met een camera. Dat was omdat de waterputten ter hoogte van de plaats waar nu het gat is gevallen hun werk niet naar behoren deden. “Het water kon niet wegstromen, het stond hier blank. Het zal vast wel wat met elkaar te maken hebben.” Ze vraagt zich half grappend af of er hier sprake is van een bijzondere mollen- of rattensoort.

Het spontaan ontstaan van gaten in de weg is uiteraard niet grappig en vormt een gevaar voor de veiligheid van verkeer en voetgangers. Het werpt de vraag op wat de oorzaak hiervan kan zijn. “Is de ondergrond van Weesp een gatenkaas?” vraagt een andere Weesper.

(De tekst gaat verder na de afbeelding)

Ratten, mollen of een andere oorzaak? Foto Sophie Kerssemakers

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant