Samen muziek maken in Fort Ossenmarkt
Samen muziek maken in Fort Ossenmarkt Foto: Aangeleverd

Gitaarspelen en meer bij de Kreatieve Groep Weesp

Buurt & Wijk

WEESP - Bij de Kreatieve Groep Weesp kan iedereen de handen laten wapperen. Leden kunnen kiezen uit vele activiteiten waaronder schilderen quilten, houtdraaien of keramieken, maar ook samen muziek maken staat op het menu. Het niveau is zeer toegankelijk, zegt voorzitter Willem Hilders. Deze zaterdag is de gitaargroep te horen tijdens Open monumentendag in Fort Ossenmarkt.

Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen welkom om te komen kennismaken met de groep. Hilders legt uit dat de muziekactiviteit van de Kreatieve Groep anders is dan reguliere muziekles. “Het gaat om gezellig muziek maken met elkaar. We hebben dan ook geen leraren, maar begeleiders, voor deze groep is dat Willem Zwaneveld.” Je hoeft nog niet bedreven te zijn op je gitaar om aan te sluiten. “Men neme een gitaar en men gaat beginnen”, vat de voorzitter het gebeuren samen. “Je spel wordt er sowieso beter van, zeker als je een beginner bent.”

Laagdrempelig

Als je lid wordt van de Kreatieve Groep, voor 140 euro per jaar, zijn aan de gitaargroep geen extra kosten verbonden. Tijdens de gratis proefperiode van drie maanden kun je een gitaar lenen van de organisatie. Word je daarna lid dan is het wel de bedoeling dat je een eigen gitaar meeneemt. De activiteit is volgens Hilders heel laagdrempelig. Voor elk wat wils. Er kan via de website worden ingeschreven op de beginners, de midden- of de gevorderde groep.

Hilders hoopt dat iedereen komt kijken en luisteren in het Fort, waar ook demonstraties zullen zijn van de andere activiteiten van de KG Weesp, zoals keramiek, glas- in loodwerken en hopelijk houtdraaien. “En de bar is natuurlijk open”, lacht Hilders. “Dat is bij een gezelligheidsvereniging als de KG natuurlijk ook niet onbelangrijk.”

Informatie: https://www.kgweesp.nl/home

Willem Zwaneburg begeleidt de gitaargroep. - Foto: Aangeleverd.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant