Afbeelding
Foto: Pixabay

Update Weesper testgarage: besmettingen blijven gelijk, tegen landelijke trends in

Coronavirus

WEESP Het aantal bezoekers dat positief blijkt te zijn nadat zij de Weesper coronateststraat hebben bezocht, is voor de derde week op rij gelijk. Er bleken in totaal zeven mensen besmet met het virus. 

Zowel regionaal als landelijk nemen het aantal coronabesmettingen toe, maar “de cijfers uit de Weesper teststraat nemen nog niet zo’n vlucht als landelijk,” meldt dokter Hans Burggraaff. “De cijfers blijven hier ongeveer gelijk. Misschien kijken Weespers beter uit?”

In de week van 18 oktober waren er vijf Weespers die een positieve testuitslag kregen. De overige twee positieve testen waren afkomstig van inwoners uit Muiden. In totaal lieten 177 mensen zich testen in de Weesper teststraat, waarvan 139 uit Weesp kwamen. Die aantallen zijn een stuk lager dan vorig jaar oktober, in de week van 19 oktober 2020 werden er nog 78 mensen positief getest, en bezochten in totaal 409 mensen de testgarage. 

De positieve besmettingen waren verdeeld over verschillende leeftijden: twee mensen tussen de 62 en 70 jaar, 3 mensen tussen de 43 en 49 jaar, 1 van 30 jaar en 1 van 16 jaar. 

De cijfers van de Weesper teststraat laten niet alle positief geteste Weespers zien, want er worden ook mensen getest op andere locaties.

Aantal positief geteste personen bij de Weesper testgarage

Aantal geteste personen bij de teststraat van dokter Burggraaff

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant