Afbeelding
Foto: Marieke van Veen

Petitie voor behoud Theaterpand Weesp

Cultureel

WEESP - Met een petitie wordt geprobeerd het Theaterpand Weesp en Theaterschool Zone 1380 toch te behouden voor Weesp. Weespers worden opgeroepen de petitie te ondertekenen. 

De petitie is opgespeeld door 'Toneelgroep Weesp', de volwassen theatergroep van Theaterschool Zone 1380. Ze stellen dat Weesp met de voorgenomen sluiting van hun onderkomen een 'belangrijk onderdeel van de culturele verscheidenheid verliest' en een 'belangrijke trekpleister voor jong talent'. "Naast dat het theater betaalbaar is voor mensen met een kleine portemonnee, zet het ook nog eens Weesp op een positieve manier op de culturele kaart", aldus de toneelgroep.

De petitiemakers roepen op er voor te zorgen dat het Theaterpand Weesp en Theaterschool Zone 1380 structureel subsidie krijgt en er voor te zorgen dat het pand wordt aangepast om behouden te kunnen worden of dat er een alternatieve locatie wordt gevonden.

De petitie ondertekenen kan op theaterinweesp.petities.nl.

Theatergroep Zone 1380 meldde eerder deze week te werken aan een doorstart. Op welke plek dat gaat gebeuren is nog niet bekend gemaakt. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant